Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-03-27

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Stina och Birgit pratar om livet i egen pod

Har Vänersborg Sveriges äldsta poddare? Stina 96 och Birgit 86 år har ett digitalt radioprogram ihop. I fredags premiärspelades podden på äldreboendet Solängen och firades med bubbel.

I fem program om vardera ca 15 minuter kan du höra Stina och Birgit prata om allt mellan himmel och jord, exempelvis kärlek, självkänsla, bilkörning och hur samhället förändrats. Och damerna har en del erfarenhet i bagaget efter 96 respektive 86 år här på jorden!

- Bakåt ser vi inte, vi går bara framåt, säger Birgit bestämt.

Att skapa en podd var en av höstens aktiviteter på äldreboendet Solängen, i ett samarbete mellan ABF och aktivitetssamordnaren Anette Rönnberg. Julia Sunnerberg, projektledare från ABF, skötte tekniken och har redigerat ihop progammen som nu finns tillgängliga via dator eller telefon. Som aktivitetssamordnare ordnar Anette exempelvis sångstunder, bingo, jympa, chokladprovning, pubkvällar och mycket mer för att skapa gemenskap och aktiviteter för de boende.

- Mina släktningar säger att "om man ska hälsa på Stina måste man boka tid i förväg, för hon har så mycket för sig", skrattar Stina.

- Ja, fortsätter Birgit, vi har det så bra här, de passar upp på oss och anpassar efter varje människas behov.

Lyssna på första avsnittet här:

https://soundcloud.com/user-859723573/en-liten-pratstund-med-stina-och-birgit-avsnitt-1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se