Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-06-01

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Syskonpar tar åter igen ställning mot langning!

Även i år tar lokala idrottsprofiler från sex olika idrottsföreningar i Vänersborgs kommun ställning mot langning av alkohol till de som är under 20 år.

Fyra idrottande syskonpar hjälper i år Sara Gunnarsson, drogförebyggande samordnare, i arbetet mot langning av alkohol till ungdomar. De fyra äldsta syskonen har alla tagit ställning och kommer inte langa alkohol till sitt syskon eller någon annan under 20 år och vill inte heller att någon annan gör det.

Resultatet är även i år ett vykort som kommer att skickas hem till ungdomar som har fyllt 20 år, delas ut till unga vuxna i åldern 20-25 år vid olika tillfälle samt kommer att visas på bildskärmarna vid Quality Hotel och infarten från Vargön. Detta är fjärde året i rad som lokala idrottsprofiler i åldern 20-25 år samarbetar med det drogförebyggande arbetet.

Vi vill visa att det faktiskt gör skillnad att säga nej om ett yngre syskon eller kompis ber dig att köpa ut alkohol eftersom 60 % av 16-åringar uppger att de skulle avstå från att skaffa alkohol om de inte fick tag på den genom någon de känner, säger Sara Gunnarsson.

De sex idrottsföreningarna som deltar i årets ”Störa langningskampanj” är Vänersborgs HC, Wargöns IK, Blåsut BK, IBK Vänersborg, Tvåstad KIK och HK Brätte.

Det är en självklarhet för vår förening att ta ställning mot langning av alkohol till ungdomar. Det ligger helt i linje med vad vår förening står för, säger Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborgs HC.

Torsdagen den 1 juni startar årets kampanj i Vänersborg och den pågår fram till den 16 juni.

För mer information, vänligen kontakta:

Sara Gunnarsson
Drogförebyggande samordnare, Vänersborgs kommun

Telefon:
0521-72 17 25

E-post:
sara.gunnarsson@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

MER information

Sara Gunnarsson
Drogförebyggande samordnare

Telefon:
0521-72 17 25

E-post:
sara.gunnarsson@vanersborg.se