Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-12-19

ENSA årsmöte i Vänersborg

Den 5-7 december stod Vänersborgs kommun värd för ENSA - European Network of Social Authorities årsmöte 2018.

ENSA, eller det Europeiska Nätverket för Sociala Myndigheter, är ett nätverk för sociala myndigheter i många städer, regioner i Europa. Även högskolor och universitet är med i nätverket. Nätverket försöker främja och uppmuntra internationellt samarbete inom socialtjänst och socialt arbete. Med på nätverket var i år 45 deltagare fördelade på 11 länder.

Kommundirektör Pascal Tshibanda och socialchef Karin Hallberg hälsade välkommen och inledde med information om Vänersborg. Förutom årsmötet erbjöds medlemmarna uppskattade studiebesök på Björkens äldreboende, Barnahuset i Trollhättan, Sirius familjecentral och på bostäderna Idrottsgatan och Tegelbruksvägen där de boende tog emot och visade sina lägenheter. Personal från familjesektionen på IFO var delaktiga i en paneldebatt gällande ”childcare and support to children”.

På onsdag kväll besökte delegaterna Vänersborgs museum där de togs emot och guidades av museichef Peter Johansson. På torsdagskvällen anordnade Vänersborgs kommun samkväm i Älgmuseet på Hunneberg. Naturguiden Ola Selin gav oss en givande information om bergens flora och fauna. Därefter var det middag och tal.

Per Ekman, utredare på socialförvaltningen, höll ihop arrangemanget på ett utmärkt sätt under det tre dagarna.

Länkar till presentationer från ENSA:s årsmöte:
ENSA 2018 (, 965 kB)
Social Pillar Vänersborg 6 december 2018 (, 856 kB)
Barnahus (, 1 MB)
Family centre Sirius (, 859 kB)
Sirius broschyr engelska (, 1 MB)

KONTAKT

Utredare
Per Ekman

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon:
0521-72 17 56

E-post:
per.ekman@vanersborg.se