Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-05-24

Invigning av Niklasbergsvägen 1

Fredag 24 maj var det högtidlig invigning av Sveriges yngsta äldreboende här i Vänersborg. 

Vänersborgs kommun, Vänersborgsbostäder och Skanska är alla väldigt nöjda med ett riktigt bra samarbete i byggprojektet Niklasbergsvägen 1. Tillsammans har man lyckats få till moderna, praktiska och mycket fina lokaler för de boende och personalen.

Invigningen började med lite mingel och cellospel av Musikskolan innan kommunikatören Victoria Hallqvist presenterade de olika talarna.  

Först ut var Karin Hallberg, en mycket nöjd socialchef, samt verksamhetscheferna Kristina Wallstedt och Maria Sundvall Möller. Därefter enhetscheferna Pernilla Leckström och Lill-Britt Svärd som kände solsken trots regndroppar som föll då och då.

Skanskas regionchef Eva Torberger berättade om hur fint Niklasbergsvägen 1 har blivit och att hon själv skulle kunna tänka sig att bo där. Samarbetet har varit lärorikt och fungerat mycket bra. Eva är mycket stolt över sin personal. Vänersborgsbostäders vd Gunnar Johansson var också mycket nöjd med hur fina boendena har blivit på Niklasbergsvägen och att budget och tidsplan har hållits.

Siste talare var socialnämndens ordförande Dan Nyberg som var oerhört nöjd med hur bra boendet har blivit, hur fint det är och hur bra samarbetet har fungerat med alla parter. Han tackade samtliga som har bidragit till att projektet lyckats så bra. Sen var det dags för att klippa bandet, och Doris, en av de mycket nöjda som bor på Niklasbergsvägen 1, hjälpte stolt till.  

Invigningen avslutades med att de inbjudna fick gå runt och se en del av lokalerna. Många av väggarna är dekorerade med fina bilder som kommunens fotograf Jerry Lövberg har tagit inför att Vänersborg i år firar 375-årsjubileum. Tårta och kaffe bjöds det på och ännu mer vacker musik på cello av Musikskolan.

Efter invigningen bjöd kommunen allmänheten på en utomhuskonsert av Ramblin' Ellie & The Bashtones som rockade loss med skön 50-talsmusik. De spelade fantastiskt proffsigt och bra trots regnskurar.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se