Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-07-15

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Dagverksamheten skapar individuella lösningar

Sture Ankartoft

Dagverksamheten i Vänersborg har under pandemin skapat bra lösningar för att fortfarande kunna ge personer med behov av dagverksamhet möjlighet till aktiviteter. Skillnaden är nu att man gör en överenskommelse med den enskilde om tidpunkt och frekvens för enskilda besök. Fördelen med att träffa varje person individuellt är att man ännu bättre kan[MB1] anpassa sig till enbart den personens intressen.

Sture Ankartoft är en av deltagarna vid dagverksamheten i Vänersborg. En man med mycket upplevelser och ett stort intresse för bilar. Sture har jobbat som konstruktör och vid företag, som Volvo. Han berättar om flera av de resor han gjort, bland annat en resa till Afrika som han gjorde år 1971.

- Jag gillar att teckna och får mycket inspiration från Skräcklan och Vänersborgs fina byggnader, säger Sture. Intresset för att teckna har funnits sedan Sture var liten. Han skrattar när han beskriver hur han brukade ritade på svarta tavlan i skolan som ung.

Sture är nöjd över lösningen med individuell dagverksamhet även om han saknar att umgås med sina vänner. Han säger att han gillar att komma ut för att hitta på saker. Han tycker det är stimulerande att fortfarande få träffa personalen och hitta på saker.

- De är som en familj, säger Sture när vi sitter i det fina lusthuset och pratas vid. Jag stormtrivs på dagverksamheten och personalen är underbar!

Gillade att väva

Han säger att han innan pandemin gillade att väva på dagverksamheten. Han fortsätter sedan att beskriva vad schemat på dagverksamheten innehöll. De brukade fika, ha gymnastik, baka, ha bokcirkel och sitta i solrummet. Sture tillägger att de på fredagar brukade ha frågesport efter lunchen. Han pratar gott om vården och visar stor tacksamhet för alla bra upplevelser han har fått.

- Vården i Vänersborg är riktigt positiv! säger Sture

- Alla som brukar besöka dagverksamheten har olika intressen men personalen gör nu ett fantastiskt jobb för att alla ska få göra det de tycker om även om det kan se annorlunda ut under den speciella tid vi nu lever i.

Dagverksamheten hoppas på att kunna bedriva gruppverksamhet i höst, men det beror självklart på hur situationen ser ut.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se