Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-09-15

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Många nöjda med hemtjänsten i sommar

- I sommar har hemtjänsten fungerat alldeles utmärkt. Denna sommar är den bästa hittills, säger Lars-Olof Skoogh, en av många nöjda vårdtagare.

- Vi har haft många jätteduktiga semestervikarier i sommar, säger Katarina Karlsson som är en av enhetscheferna inom hemtjänsten. Många vårdtagare har ringt speciellt och påtalat att de är nöjda. Vikarierna har fixat alla tester och tar mycket ansvar. Flera är solstrålar, artiga och trevliga.

Lars-Olof tycker att både hemtjänsten och hemsjukvården fungerar bra och att det nu finns bra rutiner. En del av vikarierna är nyanlända.

- Det har varit jättebra och de unga har lärt sig snabbt och är glada. Jag är förvånad över att de kan lära sig språket och allt annat så fort. Man blir nästan som en familj med personalen!

En av alla duktiga sommarvikarier i hemtjänsten är Hafizullah Rezaei.

- Första gången jag träffade honom hittade vi varandra direkt och skojade och hade roligt. Men jag kan inte säga hans namn, så jag kallar honom ”Jajamän”, ler Lars-Olof.

Hafizullah är med under intervjun och ler glatt och säger mycket riktigt ”jajamän” flera gånger. Därför är det inte konstigt att han fick just det smeknamnet.

- Det är skojigt att jobba med Lars-Olof. Jag har lärt mig mycket av hans erfarenhet, både socialt och annat, säger Hafizullah Rezaei.

Lars-Olof har arbetat vid järnvägen i många år, bland annat för stationerna i Öxnered och Brålanda. När småstationerna lades ner på 70-talet tänkte han att detta kommer SJ att ångra. Nu arbetar Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen med att få tågen att stanna till i Brålanda och så småningom i Frändefors igen.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se