Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-02-03

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Vaccination mot covid-19 i Vänersborgs kommun

Regionen ansvarar för vaccinering av de flesta invånarna, och även informationen till dem. Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland prioriterar i vilken ordning som befolkningen ska vaccineras.

Vaccination som Vänersborgs kommun ansvarar för

Vänersborgs kommun ansvarar i första hand för vaccinering av dem som bor på våra särskilda boenden och riskgrupper som får kommunal hemsjukvård. Dessutom vaccinerar kommunen vuxna hushållskontakter (dem som bor tillsammans) med grupperna som kommunen ansvarar för.

Leveranser av vaccin görs till kommunen efter hand. Vänersborgs kommun vaccinerar genast dem vi ansvarar för och som står på tur. Tyvärr är det en del förseningar av leveranserna, vilket innebär att en del vaccinationer dröjer något. Västra Götalandsregionen fördelar vaccin som de får direkt till riskgrupper och kommunerna. Mer information om vaccinering finns på myndigheternas hemsidor nedan.

Många invånare kommer att vaccineras av sina vårdcentraler

Några grupper som Västra Götalandsregionen kommer att vaccinera är medicinska riskgrupper, övriga personer äldre än 70 år, regional vård- och omsorgspersonal, patienter på specialistmottagningar och allmänheten.

Västra Götalandsregionen ansvarar även för vaccination av kommunanställd vård- och omsorgspersonal i Vänersborgs kommun. Företagshälsovården Avonova sköter vaccineringen här.

Det är tyvärr en del försenade leveranser av vaccin till regionerna i Sverige. Så fort Västra Götalandsregionen leveranser skickar de vidare vaccin till de grupper som står på tur enligt prioriteringar som Folkhälsomyndigheten gjort.

Information om prioriteringsordning gällande vaccinering i Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheternas information om vaccin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se