Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-02-17

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Äntligen är vaccineringen av vårdpersonal igång

Igår 16 februari började vaccineringen av Vänersborgs kommuns vårdpersonal.

Planering och förberedelser har pågått länge.

- Det är jätteskönt att vaccineringen kommit igång och att ha fått den första sprutan! Detta var efterlängtat, säger Lina Magnusson som arbetar i Hemsjukvården Centrum. Hon är en av de första som fick spruta av sjuksköterskan Åsa på Avonova.

- Äntligen är vi i gång! Det känns väldigt skönt och bra att Avonova nu fått tillgång till doser så att de medarbetare som är aktuella i fas 1 och 2 får vaccin för egen del, och också för att de genom sitt vaccin ger ett extra skydd till de personer som vi ger insats till och som befinner sig i riskgrupp, säger socialchef Karin Hallberg. Det är mycket planering som ligger bakom att vi nu har kunnat starta personalvaccineringen. Jag vill framföra ett tack till alla som på olika sätt varit och är involverade i arbetet. Vi tar genom detta steg framåt i att fortsätta göra allt vi kan för att skydda riskgrupper, minska smittspridningen och ta oss igenom pandemin!

- Vi har varit redo med material och personal i tre veckor. Det känns skönt och bra att ha kommit igång med vaccineringen nu, säger Sara Johansson, Avonova.

Vaccin är viktigt för att skydda både sig själv och andra. Man kan bära smitta även efter att man fått sina två doser vaccin fastän man själv har ett skydd. Därför måste man ändå fortsätta följa alla restriktioner.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se