Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-03-24

Kostnadsfri föreläsning om ungas utsatthet på nätet ikväll

Välkommen till en kostnadsfri digital föreläsning av Caroline Engvall.

Caroline Engvall, journalist, författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat "14 år till salu", "Skamfläck" och "Virtuell våldtäkt". Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn: Nollan och nätet.
Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat genom utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, poddar, pjäser och tv-dokumentärer samt daglig spridning av kunskap på sociala medier. Caroline Engvall är också frekvent anlitad av medier för att kommentera aktuella brott mot barn och unga på nätet.

Caroline är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, Årets modiga Mama, pristagare till Skandias ”Årets idé för livet” 2018. Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation. Caroline Engvall är också Safe selfie academys grundare.

Den digitala föreläsningen kommer att handla om barns utsatthet på nätet och bland annat belysa den senaste forskningen, aktuella ärenden, hur man kan upptäcka och bemöta barn som utsätts samt vilka konsekvenserna blir av att sprida avklädda bilder på nätet.

Tid: 24 mars kl. 18

Länk till föreläsningen på Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsningen går att se i efterhand på länken.

Varmt välkomna!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se