Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-01-04

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Fördubbling av antalet smittade med covid-19

Under vecka 52 ökade antalet nya bekräftade fall av covid-19 i Västra Götalandsregionen med 104 procent jämfört med julveckan, vecka 51. Ökningen sker i hela regionen och i alla åldersgrupper.

– Smittspridning sker där människor träffas. Det är viktigt nu att vi tänker på att hålla avstånd till varandra och undviker miljöer med trängsel, arbeta hemifrån om det är möjligt och använd munskydd i kollektivtrafiken då det ofta är trångt, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare på Smittskydd Västra Götaland.

Lediga tider för provtagning
Det är fortsatt viktigt att stanna hemma och testa sig om man har symtom. Detta gäller också om någon annan i hushållet har testats positivt för covid-19. Det finns just nu gott om tider för provtagning. Lediga tider hittar du hos Västra Götalandsregionen: https://www.vgregion.se/ov/pcr-test/pcr-test/ Länk till annan webbplats.

Vaccination mot covid-19
Det finns gott om vaccin mot covid-19 och den som ännu inte är vaccinerad uppmanas att vaccinera sig. Alla i riskgrupp från 18 år samt andra från 50 år har nu möjlighet att boka in sig en tredje dos vaccin. På måndag den 10 januari öppnar bokningen för dos tre för alla som är över 18 år.

Information om vaccinationer och bokningsbara tider hittar du på https://www.vgregion.se/covid-19-corona/vaccination-mot-covid-19/pagaende-vaccinationer-mot-covid-19/ Länk till annan webbplats.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se