Hoppa till innehåll

 

Coronakrisen för företagare

Vad gäller för företagare och corona?

Här informerar vi dig som är företagare om länkar till sidor med aktuell information om coronaviruset. Via länkarna kan du kontinuerligt hålla dig uppdaterad.

Vänersborgs kommuns näringslivsfrämjande åtgärder

Vänersborgs kommun följer händelseutvecklingen kring corona/covid-19.
Läs mer här kring kommunens åtgärder för dig som företagare

Statliga åtgärder till företag

Den 17 december meddelande finansminister Mikael Damberg att regeringen kommer att återinföra ett antal stöd för att stötta svenska jobb och företag. Det handlar om omställningsstödet, omsättningsstödet samt anstånd med skatteinbetalningar.

På regeringen.se/foretag finns samlad information om de åtgärder regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige.

regeringen.se/foretag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsrättsliga frågor

Vid arbetsrättsliga frågor hänvisar vi till respektive medlemsorganisation vilka du hittar via denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Connect Väst

Om du har ett företag som har en omsättning på mellan 10-25 miljoner har du nu möjlighet att få kostnadfri hjälp hos Connect, via en ny process för företag i kris. Ett kraftfullt åtgärdspaket för att så många företag som möjligt ska kunna hålla sig flyttade under denna period av osäkerhet. Ta kontakt med Connect Väst via denna länk Navigera & Parera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagarhjälpen Fyrbodal

Företagarhjälpen Fyrbodal är en kostnadsfri rådgivningstjänst för företagare i Fyrbodalsregionen som påverkas av Coronapandemins konsekvenser. Telefonnummer 010 252 0710 bemannas vardagar kl 9-12 av professionella företagsrådgivare som svarar på frågor, vägleder och lotsar. 

Företagarhjälpen Fyrbodal drivs av Fyrbodals kommunalförbund tillsammans med Coompanion, Drivhuset, Nyföretagarcentrum, Almi Väst, Support Group Network och IUC Väst.  

https://www.fyrbodal.se/verksamhet/samhallsutveckling/naringsliv-fyrbodal/foretagarhjalpen-fyrbodal/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsakuten

För små-och medelstora företag i Fyrbodal som befinner sig i en ekonomisk utmaning finns Företagsakuten. Utmaning kan innebära allt från obetalda skulder, problem att betala skatter, problem med lönsamheten eller att det är omöjligt att betala ut anställdas löner.
Företagsakuten genomförs av Almi Företagspartner på uppdrag av Fyrbodals kommunalförbund. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation.se

Krisinformation från svenska myndigheter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum erbjuder stöd och rådgivning till enskilda firmor och soloföretagare Du kan bland annat få hjälp med ekonomisk rådgivning och att välja rätt väg för att ställa om din verksamhet. Hör av dig direkt till dem för att boka ett digitalt eller personligt möte. Kontakt: 0707-35 25 68, petra.arlebo@nyforetagarcentrum.se
Nyföretagarcentrum Västs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regeringskansliet

Här finns information från regeringen gällande bland annat stöd till företagare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt Näringsliv

Svenskt näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turistrådet Västsverige

Denna näring har det extra tufft just nu. Västsvenska turistrådet har försökt sammanställa de olika organisationer som finns att ta hjälp av för dig som tillhör besöksnäringen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

Samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Näringslivsavdelningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

Vid frågor rörande näringslivets påverkan av covid-19
Kontaktpersoner Näringslivsavdelningen