Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Apotek - Handla själv via app eller Internet

Många apotek erbjuder att du kan beställa dina mediciner på apotekens hemsidor eller via app i smarttelefonen om du har Bank-ID.

Du kan ofta beställa medicin till ditt lokala apotek, en utlämningstjänst eller direkt hem i brevlådan. Apoteken har olika rutiner, leveransalternativ och olika betalningsalternativ. Kolla vad som gäller för ditt apotek.

Undantagsfall är narkotikaklassade preparat och vissa andra mediciner. Kontakta ditt apotek för att undersöka om din medicin kan skickas eller om den måste hämtas ut i butik om det inte framgår på beställningssidan.

Vill eller kan du inte hämta paketet själv kan någon annan hämta ut paketet åt dig. Läs mer här om ni går till väga: Få hjälp att handla av annan person eller organisation

OBS: Tänk på att vissa varor kan vara stora/skrymmande och om de inte går in i ditt brevinkast eller brevlåda kommer de att lämnas för upphämtning på närmaste utlämningsställe. I det fallet kan paketet hämtas ut utan ID-krav om den som hämtar paketet har fått försändelsenumret/försändelse-ID av dig.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se