Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-06-02

Cykeltipspromenad på cykelns dag 3 juni

Vi uppmärksammar FN:s internationella cykeldag genom att anordna en cykeltipspromenad för hela familjen längs Kulturaxeln, Holmängen och Skräcklan.

Vänersborgs kommun kommer tillsammans med andra aktörer finnas på plats på Fisktorgets parkering för att dela ut tipslappar. Energi- och klimatrådgivning, konsumentvägledning, Fairtrade, kommunekolog, och Cykelfrämjandet berättar om sina verksamheter och vad de erbjuder.

Dessutom finns representanter från lokala cykelföretag som kan göra en översyn av din cykel och NTF informerar om hur du är en trafiksäker cyklist samt visar nya sorters hjälmar.

Det kommer finnas priser till både barn och vuxna som delas ut senast vecka 23. Vinnare kontaktas via mail eller telefon.

Tid: 16:00-19:00

Plats: Start/mål – Parkering vid Fisktorget, nedanför Residenset

Aktörer på plats: Vänersborgs kommun (med flera olika funktioner), Cykelfrämjandet, NTF, Visit, Pelles Cykel och Motor samt Holmängens Cykelservice.

OBS! De första 25 personerna som kommer i mål och lämnar in sin ifyllda tipslapp får en goodiebag! Det kommer också delas ut bananer och fruktdryck till barnen.

GPX-fil att ladda ner i smartphoneZIP (zip, 9 kB)

Vi stöder FN:s internationella cykeldag och bidrar i Sveriges försök att slå det världsrekord vi satte förra året i antal gemensamma cyklade minuter under ett event.

Mer information länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Hedvig Särg
Miljöstrateg

Telefon:
0521-72 24 29

E-post:
hedvig.sarg@vanersborg.se