Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-11-21

Snöröjning är i full gång

Det har kommit mycket snö i vårt område och alla enheter är just nu ute och plogar.

Igår och i natt har det kommit cirka 30-40 centimeter snö, mest i Vänersborgs- och Vargön-området och mindre i Frändefors och Brålanda. Snön, som har fallit, är svårhanterlig på grund av temperatur och luftfuktighet. Det innebär att det tar längre tid att snöröja.

Vår personal har varit ute och snöröjt sedan i söndags förmiddag. Alla interna och externa enheter, både människor och fordon, är igång för fullt. De går över sina distrikt och gör sitt allra bästa för att alla delar ska bli snöröjda.

Just nu prioriterar vi buss- och genomfartsleder och gång- och cykelleder utmed lederna. Övriga gång- och cykelvägar har prioritet två. Samtidigt arbetar vi även med de centrala lederna, parkeringar i centrum och handskottning av övergångställen och handikappramper. Det pågår också snöröjning på bostadsgator.

Mängden och typen av snö gör att det här blir en situation utöver det vanliga. Vi kommer att hantera snön som vi brukar, men det kommer ta längre tid och det bästa nu är att låta snöröjningen få arbeta på.

Vi ber om förståelse och är tacksamma för ert tålamod!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se