Hoppa till innehåll

 

Måndag den 3 oktober

En krokig väg mot fåtöljen

Elaine Eksvärd fick en taskig start i livet, men med medvetna val så
fick hon en riktigt bra fortsättning. Vi får träffa personen bakom retorikern och följa med på en krokig resa som ger både skratt, sorg och hopp. Hon delar med sig av vikten att se personer för vad de gjort, inte för de titlar de biologiskt fått som t.ex. ”pappa”. Att hitta en egensnickrad pappa i himlen när hon sagt upp kontakten med förövaren på jorden.

Att ha levande änglar i detta liv som en lågstadielärare, en mentor och krigarmamma. Förklaringen bakom framgångssagor som hennes storsäljande retorikböcker och sociala kampanjer för att brottsäkra varenda förskola i Sverige. Det är en resa att inspireras av och en känslomässig bergochdalbana som landar med en riktigt bra känsla. Denna personliga inspirationsföreläsning vill ni inte missa.

Föreläsningen är gratis men kräver anmälan! Anmäl dig senast den 26 september. Länk till annan webbplats. Ange i anmälan om du behöver tecken- eller skrivtolk.

Måndag 3 oktober kl. 18.30-20.00, Quality Hotel

Arr: Vänersborgs kommun


Andakt med fika och samtal - Hållbart liv

3 oktober kl. 09.30 i Mariero kyrka

Arr: Vänersborg och Väne-Ryrs församling


Klädbytardag

Lämna fem plagg - få en biljett som gäller som ”betalning” på klädbytardagen. Du kan lämna in kläder under hela Hållbarhetsveckan hos Röda korset, OBS! Ingång från Edsgatan. Vi samarbetar med Timjans fritidsgård som också tar emot kläder, se deras tider i programmet. Klädbytardagen är den 8 oktober kl. 10.00-14.00 i Fridaskolan.

Arr: Naturskyddsföreningen Vänersborg


Naturvårdsplan för Vänersborgs kommun

Utställning över förslag till naturvårdsplan för Vänersborgs kommun. Planen visar områden med höga naturvärden. Den innehåller även rekommendationer om hur kommunen ska beakta naturvärdena vid exploateringar samt hur kommunen kan arbeta för att bevara och stärka dessa värden.

3-7 oktober, receptionens öppettider, Kommunhusets foajé


KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se