Hoppa till innehåll

 

Torsdag den 6 oktober

Nature Walk - Grön hälsa eller Grön rehab på arbetsplatsen

Nature Walk erbjuder aktiviteter utomhus som bidrar till reflektion, rörelse, återhämtning och ny energi. Vi ger er verktyg och guidar er arbetsgrupp genom en skön vandring med stopp för olika övningar och hållbara strategier för arbetslivet och vardag. Arbetsaktiviteter som kan göras utomhus är: Walk & talk, möten, utvecklingssamtal, fika/lunch, problemlösning, kick-off, utvecklingsdag. Läs mer på naturewalk.se

Samling på Fisketorget torsdag 6 oktober kl. 15.30-17.00.
Vid önskemål för andra tider att prova på, anmäl via
info@naturewalk.se

Arr: Nature Walk


Råd och stöd kring bluff och båg!

Råd och stöd kring bluff och båg! Föreläsning och information från Polisen och kommunens konsumentvägledare. Anmäl dig via mail eller telefon: motesplats-norrajarnvagsgatan@vanersborg.se eller 0521-72 20 20.

Torsdag 6 oktober kl. 17.00-19.00, Norra Järnvägsgatan 2D
Arr: Senior i VBG och Anhörigstödet


UNG Hållbarhetskväll

En kväll för dig som är 13-19 år. Klädinsamling, filmvisning, HBTQI+ Forum, Fairtradefika, klimatsamtal, skaparverkstad, klimatsamtal med mera!

Torsdag 6 oktober kl. 17.00-21.00, Lyckans fritidsgård
Arr: Timjan i samarbete med olika verksamheter inom Vänersborgs kommun, Naturskyddsföreningen, Aurora, Västra Götalandsregionen - Regionhälsan


Ostprovning med Bryggeriet i Götene

Välkommen till en kväll med ostprovning av källarlagrad ost från Bryggeriet i Götene. Tillsammans med kunnig vägledning av Ulrika Åkesson, som driver Bryggeriet i Götene, får du prova unika ostar och samtidigt öka din kunskap om vad som ger osten dess karaktär. Ulrika Åkesson är diplomerad fromager och har genomgått grundutbildning inom affinage i Lyon. Hon ingår återkommande i juryn för svenska mästerskapet i Mathantverk inom produktkategori mejeri.

Ostprovningen kostar 350 kr och betalas på plats. I provningen ingår provsmakning av 5 st ostar, lokal mingelbuffé samt kaffe och kaka.

Sista anmälningsdag: 29 september. Gå in via länken Länk till annan webbplats.

Torsdag 6 oktober kl. 18.00, Bistro & Skafferi, Nuntorp Gård
Arr: Nuntorp Gård


Bråttom men inte kört!

Hur kan hoten mot klimatet och den biologiska mångfalden hejdas? En vardagsnära och faktarik föreläsning med biologen och författaren Stefan Edman i hoppets tecken om den stora samhällsomställning som krävs - och som redan pågår!

Torsdag 6 oktober kl. 19.00 Vänersborgs kyrka
Arr: Vänersborg och Väne-Ryrs församling


Klädbytardag

Lämna fem plagg - få en biljett som gäller som ”betalning” på klädbytardagen. Du kan lämna in kläder under hela Hållbarhetsveckan hos Röda korset, OBS! Ingång från Edsgatan. Vi samarbetar med Timjans fritidsgård som också tar emot kläder, se deras tider i programmet. Klädbytardagen är den 8 oktober kl. 10.00-14.00 i Fridaskolan.

Arr: Naturskyddsföreningen Vänersborg

Andakt med fika och samtal - Hållbart liv

Torsdag 6 oktober kl. 09.30 i Mariero kyrka

Arr: Vänersborg och Väne-Ryrs församling


Konstutställning ”liksom”

Att uppleva gemenskap i konsten och att skapa tillsammans är LIKSOM hållbart för själen. Konstverken beskriver social hållbarhet i olika former.

Vernissage 1 oktober kl. 11.00-15.00
Öppet: 1-2 oktober kl. 11.00-15.00
4-6 oktober kl. 15.00-18.00
Några Målare, Residensgatan 4, Vänersborg

Arr: Några Målare


Naturvårdsplan för Vänersborgs kommun

Utställning över förslag till naturvårdsplan för Vänersborgs kommun. Planen visar områden med höga naturvärden. Den innehåller även rekommendationer om hur kommunen ska beakta naturvärdena vid exploateringar samt hur kommunen kan arbeta för att bevara och stärka dessa värden.

3-7 oktober, receptionens öppettider, Kommunhusets foajé

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se