Hoppa till innehåll

Tidigare evenemang

Under åren har det varit många bejublade konserter i Vänersborgs Idrottshus.Artister ur den svenska eliten som Robert Wells, Lill Lindfors Triple&Touche, E-Type och Martin Stenmark är bara ett urval av dom som gästat oss. En del har backats upp av Sundal Rock Orchestra, en del av Vänersborgs Eminenta Storband och en del av egna musiker.Björnligan med gästartister under ledning av Björn Hård av Segerstad har gjort många uppskattade konserter.  Att artisterna trivs i Vänersborg visas av att många återkommer med jämna mellanrum.

Söndagen den 22/3 2009 gavs en konsert som kallades För kärlekens skull, en hyllningskonsert till Ted Gärdestad. Artister var Janne Schaffer, Jan Johansen, Sara Löfgren  Johan Boding Monika Silverstrand och de åttio musiker starka Sundal Rock Orchestra under ledning av Ulf Wadenbrant.

Champions Of Rock i Idrottshuset

Peter Johansson med ensemblen från We Will Rock You-musikalen i London gästade Idrottshuset i Vänersborg 8 oktober 2009 i en bejublad konsert. Det var en kväll som gick i rockgruppen Queens anda och man fick se bland annat Brian May hälsa till Peter och hylla Freddie Mercury,en av rockvärldens bästa sångare, kanske den bäste. på stora sidoskärmar. En oförglömlig kväll i Idrottshuset

Första eventet i Arena Vänersborg

Juli 2009 var det klart för första eventet i Arena Vänersborg, Westcoast Motor Show.
Arenan var inte helt färdig i entré och läktare men det avskräckte inte mässgeneral Pontus Karlsson. Att det var byggnadsställningar utmed långsidor mot läktare tyckte utställarna bara var colt. När dom första bilarna, en del häftiga hemmabyggen började rulla in förstod man att bilmässan skulle bli en succé.
Vinnaren av bästa bilbygget i showen. Ford Mondeo Ice Top
Mustang Cab-68. En av världens snyggaste bilar. (Redaktörens anm.)
Saab Aero X

Vattenfalls jubileumsfest

Den 21 oktober 2009 skulle Vattenfall ha en av sina jubileumsfester i Arena Vänersborg.
Under dom inledande mötena med vattenfalls personal var det många praktiska detaljer som skulle lösas. 700 personer skulle sitta och äta en 3 rätters middag och lyssna på uppträde.
Hela eventet var ju uppbyggt på is, kunde vi garantera 20 graders värme i eventrummet? Runda bord och stoppade stolar skulle ordnas. Skyliftar, saxliftar, inhyrning av 2000 kvm. golv  som kompletering av vårat eget. 35 st telfrar skulle hängas upp i takstolarna. Det var ett stort event som vi lyckades genomföra och festkvällen blev succé med uppträdande av Upp with people, ungdommar från hela världen som dansar och sjunger.
Långtradarna med Vattenfalls utrustning rullar in i Arenan
Mattor och 4000 kvm. golv läggs ut på isen
Golvet är utlagt. 35 telfrar upphängda i takstolarna. Nu kan rummen börja byggas.
För att få en temperatur på 20 grader varmt i rummen placerades 8st. värmeaggregat som blåste in varm luft i rummen där gästerna skulle vistas under kvällen.
Scenen där Upp With People skall underhålla dom sittande gästerna
Backstage rådde febril verksamhet med klädbyte m.m.
Rummet där 700 personer satt på festkvällen
Mingelrummet, dit gästerna först anlände och där personal från Quality Hotel serverade

Ung Företagsamhet.

Ung företagsamhet, eller "Event X" som arbetsnamnet var på mässan den 27 mars 2010 var en uppvisning av ungdomars kreativitet och uppfinningsrikedom, som dom sen presenterar för företag eller blir egna företagare.
Monterväggarna byggs upp
Mässan blev välbesökt under dagen av både elever och allmänhet
Bästa monter 09/10 - Let's Jump UF, Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

Pensionärsfesten 2010

2008 erhöll Vänersborgs kommun ett arv på 1,5 milj. av makarna Sonja och Joel Hansson där deras uttryckta vilja i testamentet var att gåvan skall användas till aktiviteter för kommunens pensionärer. Under Förvaltningssekreterare Sylvia Forsströms ledning gick det ut en inbjudan till pensionärerna i Vänersborgs kommun att delta i arrangemang med musikunderhållning och en enklare måltid med dryck. Festligheterna arrangerades på tre orter; Idrottshuset, Fyrkanten i Vargön samt i Brålandahallen. Underhållningen bestog  av elever från Vänersborgs musikskola samt Roland Cedermark.
Fyrkanten i Vargön 16 maj 2010
Festen började på fredagen i Fyrkanten i Vargön med 650 personer, en fest som skulle vara i dagarna tre.
Brålandahallen 17 maj 2010
Efter festen i Fyrkanten lastades allt material som stolar, bord, scen, garderobsställningar m.m. på lastbilar och transpoterades upp till Brålandahallen för lördagens sittning för 600 personer.
Söndag 18 maj Idrottshuset Vänersboprg
Efter festen i Brålandahallen var det transport under natten till Idrottshuset för den avslutande sittningen i A-hallen på söndagen för 650 personer. Musikskolans elever underhöll när kalaset tog sin början.
Populär underhållare i tre dagar var Roland Cedermark

Hyllningen till ABBA

Konserten ABBA Tribute den 22 april 2010 med Charlotte Pirelli, Magnus Carlsson, Molly Sandén och Sundal Rock Orcestra under ledning av Ulf Wadenbrandt blev en familjefest med  ca 2 500 personer i publiken.
På scenen fanns också  kör- och soloartisterna Dan Rosengren och Anna Axelsson
Mattor på betonggolvet har lagts ut. 2000 stolar på golvet plus 500 platser på läktaren. Ett event för en publik på 2500 personer.
Charlotte Pirelli Magnus Carlsson Molly Sandén

Junkyard intog Arenan

Junkyard skate olympix 2010 var en tävling som lockade många ungdomar till Arenan den 8 maj 2010. Där fick dom se 32 åkare av världsklass göra upp om äran och 100.000 kr i prispengar

Let´s Move 2010

Let´s Move en aktiv idrottsmässa där idrottföreningarna i Vänersborg visade upp sig och besökarna fick se och testa olika idrotter. Mässan pågick mellen tisdagen den 11 maj och fredagen den 14 maj 2010. Tisdagen och onsdagen var kommunens 4000 grundskoleelever där för att prova de olika aktiviteterna. Torsdagen och fredagen var det allmänhetens tur. Konferencier under mässan SVT,s hockeyexpert Niklas Wikegård var imponerad av aktiviteten under Let's Move-mässan.
-Hoppas att detta sprids till flera kommuner, vi måste få barnen från datorerna till sporten. Här finns ju sjukt mycket att välja på.
Arrangörerna bakom Let´s Move var SISU Idrottsutbildarna, Eventsport och Vänersborgs kommun.
Niklas Wikegård, hockeyexpert på SVT och föreläsare, hade två intensiva dagar med Let's Move-mässan i Arena Vänersborg.

Weastcoast motor show 2010

9 juli 2010 var det åter dags för Westcoast motor show att rulla in i Arena Vänersborg. Intresset var lika stort det här året och plattan fylldes med många fräcka hemmabyggen.
Kooz
Så här bygger man om en Volvo S40 T4
Nostalgi genom en Ford Roadster 1927
Motorcycklar fanns också med på mässan. Här en MC Inventor

Ladies Night - årets härligaste tjejkväll

Helkvällen Ladies Night har blivit något av ett fenomen i Sverige. 8 oktober 2010 fyllde den fem år och firade jubileet med ett besök i Vänersborg och den nybyggda Arenan.
Enligt arrangörerna är Ladies Night är en känsla som inte kan beskrivas, den måste upplevas. Reglerna är enkla - bara killar på scenen och bara tjejer i publiken. Tjejerna får en alldeles speciell kväll på röda mattan med mingel, glamour, middag och Sveriges i mångas tycke bästa show.
Flera av Sveriges mest kända manliga artister ingår i truppen. Teamet 2010 bestog av Andreas Johnson, Brolle och för de lustiga upptågen svarade Måns Möller.
På torsdag eftermiddag börjar förändringen av lokalen. Efter många timmars hårt kämpande av Arena Fritids personal har den stora bandyisen förvandlats till en intim partylokal med plats för tusentals damer. Sen kunde festen börja

 
PS. Visst var det lite fräckt att kolla in turneplanén. Efter Vänersborg komm Scandinavium och Globen. Arena Vänersborg tog klivet in bland de stora arenorna...

2 st. långtradare med material backar in mot det färdiglagda golvet.
Scenen är riggad , borden är dukade i väntan på 2000 tjejer.

Bomässa i Arena Vänersborg 1-3 april 2011

Bomässan i Arena Vänersborg blev en succé med nära 12.000 besökare och mycket nöjda arrangörer och utställare.

Arenadansen en succekväll

Påskdagen 2011 var det åter dags för den årliga Arenadansen. I år dasade man till de 3 dansbanden Perikles, Flamingokvintetten och Expanders. Över tusen personer virvlade runt och trivdes i Arena Vänersborg. Ett arrangemang som vi hoppas blir en tradition.