Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-10-16

Dubbla VM till Vänersborg 2019

Vänersborg har tilldelats arrangörskapet för bandy-VM 2019.

Att både A- och B-VM arrangeras här innebär att 18 nationer kommer att förläggas till staden under knappt tre veckors tid. Detta samtidigt som Vänersborgs Stad fyller 375 år och att bandy-VM blir en hejdundrande
kick off på jubileumsåret i festlig, internationell anda. Uppemot 600 deltagare från 18 länder, media från jordens alla hörn, supporters, delegationer från när och fjärran samt en rad intressenter och event kommer att landa i staden under perioden.

- Ett fantastiskt tillfälle för Vänersborg att visa upp sig och alla möjligheter som finns, säger Marie Dahlin, kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg.

- IFK gjorde ett imponerande arbete redan 2013 när man arrangerade VM senast, och just det evenemanget bäddade för en fortsatt positiv utveckling av Arena Vänersborg. Vi är väldigt stolta över att på nytt få detta förtroende, fortsätter hon.

- Bandy-VM 2019 blir det största evenemang som någonsin arrangerats i Vänersborg och kräver ett mycket nära samarbete mellan förening, kommun och andra intressenter. En förutsättning för att tacka ja till VM 2019 har varit att vi kan fortsätta det goda samarbete vi har med Vänersborgs kommun, säger Jan-Olof ”Jolo” Olsson, ordförande i IFK
Vänersborg.

-Det här kommer ge goda effekter för näringsliv, handel, Vänersborgs kommun och bandysporten i stort, fortsätter IFK:s ordförande.

Stig Bertilsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet är också nöjd.

-Det känns tillfredsställande att återigen förlägga världsmästerskapen till Vänersborg, speciellt eftersom vi vet att man klarar av att arrangera stora idrottsevenemang i staden, säger han.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se