Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-03-18

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Pernilla Torstensson tilldelas Idrottsledarstipendiet 2019

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att tilldela Idrottsledarstipendiet 2019 till Pernilla Torstensson, Vänersborgs IF.

Bild på Pernilla Torstensson

Idrottsledarstipendiet delas ut till en framstående ledare eller organisatör som har främjat, stimulerat och uppmärksammats för att ha gjort betydelsefulla insatser för i drotten i Vänersborg.

Stipendiet inrättades av Kultur- och fritid 2016 och uppgår till 8000 kronor. Stipendiaten presenteras på Vänersborgsgalan och delas ut vid kommunens nationaldagsfirande.

Pernilla Torstenssons har varit aktiv i Vänersborgs IF i snart 15 år.
Hon har varit mycket engagerad i hennes söners ungdomslag sedan 6-årsåldern och under 5-6 år var hon varit engagerad som administratör och "aktiv mamma"/lagledare runt ett av sönernas lag. Det ledde henne in till Ungdomssektionen, där hon varit med i fem år. De senast åren har hon också engagerat sig i marknadssektionen och varit med en hel del runt några av föreningens större arrangemang. Jul i Arenan och VIF-dagen,
t ex.

Pernilla säger att det ger mycket att vara en del i en förening. Förutom att man bidrar till att barn- och ungdomar får umgås runt fotbollen och utvecklas som spelare, så träffar man ju själv som ledare och engagerad i sektioner väldigt mycket trevliga människor och lär sig nya saker. Man bygger något tillsammans och i en förening och det är roligt att se hur VIF utvecklats de senaste 10-15 åren.

Pernilla säger också att få ta emot Idrottsledarstipendiet känns väldigt hedrande och roligt. Jag gillar att organisera och strukturera och förhoppningsvis har jag genom alla år som ideell ledare, tillsammans med massor av andra engagerade medlemmar, dragit mitt strå till stacken för att utveckla just VIF.

Kultur- och fritidsnämndens motivering till stipendiet

”Pernilla Torstensson har en enorm kompetens och en stor förmåga att leda andra, som i sin tur leder till att idrott och evenemang går hand i hand. Hon står stadigt i verksamheten med sitt glada, trygga och positiva sätt och med en glöd som är värd att uppmärksammas. Hon är värdefull för, Vänersborgs Idrottsförenings (VIF) ungdomar och för idrotten i stort.

Pernilla har under lång tid varit mycket engagerad dels som ungdomsledare och dels som en riktig eldsjäl i ungdomssektionen. Tack vare hennes stora engagemang är hon mycket värdefull för föreningen i stort, men också i det lilla. Detta syns inte minst vid både större och mindre arrangemang såsom VIF-dagen, Jul i Arenan och vid cuper och sammandrag.”