Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-01-29

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Roger Milde tilldelas Idrottsledarstipendiet 2020

Roger Milde Taekwondo

Foto: Henrik Ladegaard-Pedersen

Vid sitt ordinarie möte 2020-01-24 beslutade Kultur- och fritidsnämnden om mottagare av Vänersborgs kommuns Idrottsledarstipendium.

Av de sex inkomna nomineringarna gällande idrottsledarstipendiet valde Kultur- och fritidsnämnden att stipendiet tilldelas Roger Milde som är idrottsledare i Vänersborgs Taekwondo Yoksa. Stipendiaten får mottaga 8 000 SEK.

Motivering:
Roger Milde har varit verksam inom Taekwondo i över 20 år de senaste åren inom Vänersborgs Taekwondo Yoksa.  Han engagerar och motiverar både unga och äldre utövare och ser alltid möjligheter och chans till utveckling för alla, oavsett ålder. Rogers unika förmåga att se alla varje gång de är på träningen, får dem att känna sig välkomna och vilja utvecklas. 
Roger Mildes motto är: Genom att känna glädje till idrotten övervinner man alla hinder!

Hör Roger Mildes egna ord om glädjen till taekwondo och om hur allt började:

Skulle aldrig drömt om detta då jag började träna taekwondo som 13 åring. Då jag aldrig hittade något som riktigt passade mig, alltid kände mig utanför och mobbad. Men erfarenheten av hur jag inte vill att det skall vara har jag alltid tagit med mig.

Många år och många tränare senare blev det så att jag själv hamnade längst fram i lokalen för att dela med mig av det jag kunde. Jag valde aldrig själv att stå som tränare, det bara blev så. Men är otroligt tacksam för resan jag fått vara med om.

För mig är det viktigt att alla elever känner sig delaktiga i sin egen resa. Att varje person som kommer till träningen blir medveten om att någon ser den när den kommer, och saknar den om den är borta.

Jag har som mål och drivkraft att sprida glädje och kunskap på träningarna. Men det är ju inte alltid man är på topp när man kommer till klubben, men som tur är finns det andra underbara tränare och elever som lyfter mig då. För jag vore inget utan mina tränare, elever och familj. Så avslutningsvis så villl jag tacka alla underbara människor på klubben, utövare tränare och familjer.

Och viktigast av allt min egen familj, utan deras tålamod med mig och mina träningar så skulle jag aldrig vara där jag är idag.

Stipendiet delas ut under kommunens traditionella nationaldagsfirande
6 juni 2020

Idrottsledarstipendiet 2020 Roger Milde och hans dotter Alice

Foto: Henrik Ladegaard-Pedersen