Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-01-22

Både inom- och utomhusaktiviteter möjliga för barn och unga

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har gett nya nationella riktlinjer.

De innebär bland annat att barns fritidsaktiviteter ska kunna genomföras inom- och utomhus. Verksamheterna ska anpassas och utföras på ett smittsäkert sätt.

Därför har Vänersborgs kommun beslutat att för barn och unga födda 2005 och senare:

  • Öppna utom- och inomhusanläggningar för ledarledda aktiviteter. Alla omklädningsrum hålls stängda. Föreningar ansvarar själva för att alla restriktioner följs.
  • Öppna Hallevibadet för simundervisning i skolan samt simföreningens verksamhet. Omklädningsrum hålls öppna men med ett begränsat antal personer i taget. Badet är dock stängt för allmänheten.
  • Öppna Musikskolan/Danspoolen
  • Öppna fritidsgårdar för ett begränsat antal besökare i taget

Vi öppnar Brätte ishall och Arena Vänersborg för barn och unga födda 2005 och senare, men allmänhetens åkning är fortfarande stängd i båda anläggningarna.

Undantag från att inte få träna inomhus (inklusive Brätte Ishall och Arena Vänersborg) är elitutövare enligt respektive idrottsförbund.

Enbart idrottsföreningar som har barn- och ungdomsidrott för födda 2005 eller senare kan boka inomhusanläggningar. Privatpersoner kan inte hyra idrottsanläggningar inomhus.

Dessutom har Vänersborgs kommun beslutat att öppna utomhusanläggningar för organiserade aktiviteter för alla åldrar under förutsättning att aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt. Föreningarna har ansvar för att alla restriktioner följs.

Beslutet gäller från och med måndag 25 januari och tills vidare och kan komma att omprövas om situationen ändras.

- Det känns jätteroligt att kunna öppna alla våra kultur- och fritidsverksamheter för barn och unga, säger kultur- och fritidschef Anna Svensson. Extra glädjande är att takten på smittspridningen minskat så att vi även kan hålla utomhusanläggningar öppna för vuxna. Kultur- och fritidsverksamheter är jätteviktiga för att människor ska må bra. Därför är det tråkigt att verksamheter behövt vara stängda ett tag och extra roligt när de nu kan öppna igen.

Vattenpalatset har beslutat att simundervisning via skolan även kan göras hos dem. Omklädningsrummen är öppna.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se