Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-02-11

Kultur- och fritidsverksamheter öppnar för barn och unga födda 2002 och senare

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har ändrat sina nationella riktlinjer så att inom- och utomhusaktiviteter är möjliga även för gymnasieelever.

Verksamheterna ska anpassas och utföras på ett smittsäkert sätt.

Vänersborgs kommun har beslutat att från och med fredag 12 februari ska nådanstående punkter gälla alla födda 2002 och senare. Beslutet omfattar att:

  • Öppna utom- och inomhusanläggningar för ledarledda aktiviteter. Alla omklädningsrum hålls stängda. Föreningar ansvarar själva för att alla restriktioner följs.
  • Öppna Hallevibadet för simundervisning i skolan samt simföreningens verksamhet. Omklädningsrum hålls öppna men för ett begränsat antal personer i taget. Badet är dock stängt för allmänheten.
  • Öppna Musikskolan/Danspoolen
  • Öppna fritidsgårdar för ett begränsat antal besökare i taget

Kommunen beslutade redan 13 januari att motsvarande gäller för barn och unga födda 2005 och senare.

Brätte ishall och Arena Vänersborg är öppna för barn och unga födda 2002 och senare, men allmänhetens åkning är fortfarande stängd i båda anläggningarna.

Undantag från att inte få träna inomhus (inklusive Brätte Ishall och Arena Vänersborg) är elitutövare enligt respektive idrottsförbund.

Enbart idrottsföreningar som har barn- och ungdomsidrott för födda 2002 eller senare kan boka inomhusanläggningar. Privatpersoner kan inte hyra idrottsanläggningar inomhus.

Dessutom har Vänersborgs kommun öppnat utomhusanläggningar för organiserade aktiviteter för alla åldrar under förutsättning att aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt. Föreningarna har ansvar för att alla restriktioner följs.

Beslutet gäller från och med fredag 12 februari och tills vidare, och kan komma att omprövas om situationen ändras.

- Det känns jätteroligt att kunna öppna alla våra kultur- och fritidsverksamheter även för de äldre ungdomarna, säger kultur- och fritidschef Anna Svensson. Kultur- och fritidsverksamheter är jätteviktiga för att människor ska må bra. Därför är det tråkigt att verksamheterna behövt vara stängda ett tag och extra roligt när de nu kan öppna igen.

Vattenpalatset har sedan tidigare beslutat att simundervisning via skolan även kan göras hos dem. Omklädningsrummen där är öppna.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se