Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-04-30

Barn och unga kan spela enstaka matcher utomhus

Folkhälsomyndigheten lättar på restriktionerna för barn och unga födda 2002 eller senare.

Beslutet från myndigheten skapar möjlighet för föreningar att anordna enstaka matcher och idrottstävlingar utomhus för barn och unga.

Förändringen genomförs eftersom det är viktigt att barn och unga har goda möjligheter att idrotta trots pandemin.

Vad gäller i Vänersborgs kommun?

För barn födda 2002 eller senare gäller att enstaka matcher eller tävlingar får genomföras utomhus. Med enstaka match eller tävling avses

  • för lagidrotter maximalt en match eller en endagstävling per lag och vecka. Matchen eller tävlingen ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande.
  • för individuella idrotter maximalt en match eller tävling omfattande en tävlingsdag per utövare och vecka. Matchen eller tävlingen genomförs lokalt, eller med ett begränsat resande.

Sedan tidigare gäller

  • Enbart idrottsföreningar som har barn- och ungdomsidrott för födda 2002 eller senare kan boka inomhusanläggningar. Undantagna är elitutövare enligt respektive idrottsförbund. Privatpersoner kan inte hyra tider i idrottshallarna.
  • Utomhusanläggningar är öppna för organiserade aktiviteter för alla åldrar under förutsättning att aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt. Föreningarna har ansvar för att alla restriktioner följs.
  • Omklädningsrummen är stängda och precis som tidigare ska ombyte och dusch ske hemma.

Det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta. Läget kan skifta snabbt, med nya beslut från kommunen som följd.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se