Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-02-26

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Anders Broberg tilldelas Idrottsledarstipendiet 2021

Idrottsledarstipendiaten 2021 Anders Broberg SK Granan

Vid sitt ordinarie möte 2021-01-22 beslutade Kultur- och fritidsnämnden om mottagare av Vänersborgs kommuns Idrottsledarstipendium.

Av de åtta inkomna nomineringarna gällande idrottsledarstipendiet valde Kultur- och fritidsnämnden att stipendiet tilldelas Anders Broberg, Skidklubben Granan, och priset delas ut vid nationaldagsfirandet den 6 juni.

Idrottsledarstipendiet delas ut till en framstående ledare eller organisatör som har främjat, stimulerat och uppmärksammats för att ha gjort betydelsefulla insatser för i drotten i Vänersborg.
Stipendiet inrättades av Kultur- och fritid 2016 och uppgår till 8000 kronor.


Motiveringen lyder:

Anders är en ledare och tränare som varit engagerad i klubben i över 15 år. Han har jobbat med skidor och styrketräning, men även med mountainbike och idrottonline.
Anders gör träningstillfällena roliga och har en enorm förmåga att få med barn och ungdomar även om de har en ”dålig dag”.
Han är en inspiratör och förebild inte bara för barn och ungdomar utan även för ledare och föräldrar.

Hör Anders Brobergs egna ord om glädjen till träning och föreningslivet och om hur allt började:

Under min uppväxt var det mycket fotboll i Melleruds IF och sedmera i Brålanda IF där jag började som 16 åring i pojkallsvenskan. med kort sejour i Sommaro IF och i Gestad SK. Under uppväxten provade jag lite olika idrotter som badminton pingis, friidrott, innebandy och simning samt några barn/ungdomstävlingar på skidor. Som vuxen har jag genomfört flera vasalopp och en svensk klassiker och genom åren även några löpar och MTB tävlingar.

SK Granan är en härlig prestigelös förening som bygger helt på ideella krafter och är rolig att vara engagerad i. Ungdomsledare har jag varit sedan vår äldsta son började tycka det var roligt med löpning och skidåkning vilket är ca15 år sedan. Det har blivit flera utbildningar genom SISU, Friluftsfrämjandet och svenska skid -och cykelförbunden. Dessa utbildningar har legat som grund till de många träningarna i löparspåren, skidspåren, på cykelsadeln och i sporthallen.

Jag har alltid haft som mål att alla deltagarna skall känna sig sedda vid en aktivitet. Det har också varit viktigt för mig att barnen, ungdomarna och de vuxna skall ha en rolig varierad träning, lite ”jön” är alltid roligt 😊

//Anders Broberg