Hoppa till innehåll

 

Familjelördagar hösten 2021

barnteckning. Blommor och djur

Lördag 16 oktober kl 10.30

Kapten Kryp och skattkistan

För barn från 3 – 8 år

Kapten Kryp och skattkistan är ett magiskt möte mellan gigantiska kryp och barn blandat med sång och en hel del spännande från djungeln som Kapten Kryp hittat.

Publiken får träffa jättelandsnäckan Herman, den vandrande pinnen Phasmida Madigan och Herr Väs, en av världens tyngsta kackerlackor.

Tillsammans leker vi gissa djuret, klurar på hur många ben olika kryp har, varför flugor spottar på sin mat, och hur vi kan ta hand om vårt jordklot på ett bättre sätt. En interaktiv föreställning om djur och natur där allt kan hända.

Föreställningens längd 40 min


Kapten Kryp visar en jättesnäcka för en barngrupp

Bild: Christina Berg

Lördag 23 oktober kl 11.00

Familjeföreställning, Jazzkattsväng på nya upptåg

Här var det gammeljazz som för hundra år sen. Basfiol, gitarr, stämsång och tromboner och är det inte steppskor den där musikanten har på sig?

Ibland blir det dock inte riktigt som orkestern har tänkt sig. En flygande haj, Jazzfarmor med stajl och Reggaemoffas hund på besök en stund. Eller den årliga pannkaksfesten som mest blev brandkårssläck. "Det började brinna och vi kom inte på vart vi skulle ringa! Det var 1 2 3 va?" Det går som det går i Swing Tarturos värld men tillsammans blir det roligare att gå. Sjung med i ekokören och låt oss fira varandra med gemensam dans, med snurr på vrist och twistande balans!

Jazzkattsvänggänget är tillbaka med en ny familjeföreställning och nya upptåg!

  • Klockan 11.00
Tecknad bild föreställande artisterna i föreställningen Jazzkattsväng

Bild: Henri Gylander

Lördag13 november kl 12.00

Vi älskar Rock!

För barn 3-7 år

Vilken musik är den roligaste att lyssna på? Vilken musik får en skrika så högt en vill till? Vilken musik uttrycker alla starka

känslor samtidigt? Vilken musik får en att springa runt och dansa precis som en vill? Rock såklart!

Tillsammans med ”Vi älskar ROCK!” får vi lära oss headbanga, moshpita och sjunga med så högt vi kan. Ingen får sitta stilla!

Lisa och Mattias Lidehäll är erfarna rockmusiker som har turnerat världen runt. De tycker att barnmusik ska vara något starkt och intensivt

Rockmusikerna Lisa och Mattias Lidehäll

foto: Cat Svensson
KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se