Hoppa till innehåll

Dans

Välkommen till dansvåren 2020. Vänersborgs kommun är en del av Västra Götalandsregionens särskilda satsning på offentliga dansföreställningar, Danslyftet. Det betyder att vi kan visa flera offentliga dansföreställningar, som vi särksilt riktar till våra för barn och unga.

3rd
Streetdansföreställning av och med det danska kompaniet Freestyle Phanatix. En föreställning om samtidsmänniskans livsstil och konsumtion. Föreställningen är en del av festivalen Step och i biljettpriset ingår invigningsceremonin. Se trailer från föreställningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tisdag 3 mars klockan 19.00 på Vänersborgs teater. Klockan 17.45 startar invigning i Plantaget utanför Folkets hus, Kungsgatan 15.
Målgrupp: från 6 år och uppåt.
Biljettpris: 130kr/vuxna, 70kr/barn. Biljetter köps här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

PACE
En modern dans- och cirkusföreställning av kompaniet Below Zero.En duett med hand-i-hand-akrobater, som handlar om relationer. Det blir känslor, originella rörelser och den högsta nivån av nycirkus. Se trailer från föreställningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Onsdag 18 mars klockan 19.00 på Vänersborgs teater
Målgrupp: ungdom/vuxen
Biljettpris: 70kr/person
INSTÄLLT! Orsaken är att vi vill minimera smittspridningen av coronaviruset, covid-19. Förköpta biljetter betalas tillbaka av Visit. Vi hoppas kunna visa föreställningen PACE vid ett senare tillfälle.

Plock!
En visuell cirkus-dans-ljud-teater som tilltalar alla sinnen av det belgiska kompaniet Grensgeval. En unik föreställning bland färgburkar och akrobatik. Plock! är en del av festivalen Step. Se trailer från föreställningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Fredag 27 mars klockan 16.00 i Huvudnäs aulan 
Målgrupp: från 4 år, familjeföreställning
Biljettpris: 60kr/person.
INSTÄLLT! Det internationella gästspelet av dansföreställningen Plock! tvingas tyvärr ställas in. Orsaken är att kompaniet inte har möjlighet att komma. Förköpta biljetter betalas tillbaka av Visit.

Vill ha hund
En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drukna i. Dockteatern Tittut med dansaren och dockspelaren Tobias Ulfvebrand, som längtar och längtar ... Se trailer från föreställningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lördag 4 april klockan 12.00 på Stora biografen
Målgrupp: familjeföreställning
Biljettpris: 50kr/person.
INSTÄLLT! Orsaken är att vi vill minimera smittspridningen av coronaviruset, covid-19. Förköpta biljetter betalas tillbaka av Visit. Vi hoppas kunna visa föreställningen Vill ha hund vid ett senare tillfälle.

Dansens dag - Miramos
En magisk och lekfull resa utanför tiden, bland färger, former och fantasier av det. Föreställning framförs av danskompaniet Spinn, som är ett professionellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer. Se trailer från föreställningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Onsdag 29 april klockan 17.00 på Vänersborgs teaterMålgrupp: 4-8år/familjeföreställning
Biljettpris: 50kr/person.
INSTÄLLT! Orsaken är att vi vill minimera smittspridningen av coronaviruset, covid-19. Förköpta biljetter betalas tillbaka av Visit. Vi hoppas kunna visa föreställningen Miramos vid ett senare tillfälle.

Våravslutning - föreställning med Musikskolans dansgrupper
Danspoolen ansvarar för Musikskolans dansundervisning. Upplev Vänersborgs dansgruppers våravslutning som är fylld av energi, olika dansuttryck och stilar.
Fredag 8 maj på Vänersborgs teater
Målgrupp: öppet för alla
Fri entré!
INSTÄLLT! Orsaken är att vi vill minimera smittspridningen av coronaviruset, covid-19.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.