Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Dans

Nu är det höst och det blir äntligen dans igen!


Promise land

Örjan Andersson koreograferar Helene Billgrens konst

Promise land skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap. Helene Billgrens bildvärld tar plats i scenografi och kostym och detta får sedan en gestaltning genom dansarna. Det skavda och kantiga får en upphöjd betydelse och misstagen blir en tillgång. Det är ett ordnat kaos.

  • När: 13 oktober kl 19.00
  • Var: Stora Biografen
  • Vad: Riksteatern i samproduktion med Andersson Dance presenteraren drömsk föreställning av Örjan Andersson som koreograferar Helene Billgrens konst.
  • Hur: Biljetter 50 kr på www.visittv.selänk till annan webbplats


 

Beatbox Sensation

En beatbox- & breakdancekonsert

Beatboxare kan göra både coola, häftiga och roliga ljud, för att de förmår att använda sin stämma till att forma musikinstrument på en fantasifullt sätt, och göra det till något helt särskilt.

I konserten "Beatbox Sensation" möter publiken två danska mästare i beatbox, varav den ena också har vunnit "Grand Beatbox battle loopstation edition".

I konserten finns även två breakdansare – varav en är svensk mästare – och en electric boggie dansare. Tillsammans visar beatboxarna och dansarna sina olika kunskaper på ett lekande, utforskande och utmanande sätt på en likvärdigt nivå.

De två b-boys möts av en motsvarande kompetent kvinnlig hiphop-dansare.

Detta teatraliska interaktiva performance ger garanterat en medryckt publik, som får en prima upplevelse av vilket fantastiskt instrument människan kan vara i sig själv och hur dansen kan formas efter dessa levande instrument.

 

 

 


KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.