Hoppa till innehåll

 

Dans i Vänersborgs kommun

I Vänersborgs kommun arbetar vi med dans, både danspedagogiskt och med scenkonst. Vi medverkar i regionens satsning på samtida dans och bidrar i olika dansprojekt, dansfestivaler och residens.

Här får du reda på mer om kommande dansföreställningar, våra aktuella dansprojekt och danskurser.

Vill du dansa? Öppnas i nytt fönster.

Vänersborgs kommun en bra plats för dig som vill dansa. Musik- och kulturskolan bedriver dansundervisning. Föreningar och studieförbund erbjuder dans, och det finns dansmöjligheter i vår fritidsverksamhet.

Läs mer om var du kan dansa.

Vill du uppleva dans?

Att uppleva dans live är något särskilt. Varje år presenterar vi flertalet professionella dansföreställningar med nationella och internationella danskompanier på scener runtom i Vänersborg.

Läs mer om årets dansprogram och hur du kan uppleva dans.

Vill du veta mer om projektet kommunkoreograf? Öppnas i nytt fönster.

Vänersborg får en egen kommunkoreograf, som under ett år kommer att arbeta med dans och rörelse. Arbetet förväntas pågå från våren 2022 till våren 2023.

Läs mer om Vänersborgs kommunkoreograf Öppnas i nytt fönster.


KONTAKT

Enhetschef kultur
Malin Haglund

E-post:
malin.haglund@vanersborg.se

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Telefon växel:
0521-72 10 00

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.