Hoppa till innehåll

 

Danspoolen Vänersborg

Finns det behov av och önskemål om dansverksamhet i din kommun?

Kontakta oss i Danspoolen!

Danspoolen Vänersborg har som främsta uppgift att sprida dansverksamhet till Fyrbodalkommunerna. I Danspoolen finns utbildad personal med erfarenhet och kunskap om dans och danspedagogik. Vår dansundervisning strävar efter att ge barn och unga i regionen möjlighet att möta dans, fördjupa kunskaper och utveckla sin kreativitet.

Danspoolen Vänersborg vill medverka och bidra till att stärka både dansen som konstform kulturverksamheterna i våra kommuner, och de människor vi möter. Vill du ha dans på din skola, kulturskola, verksamhet eller kommun? Kontakta Danspoolens enhetschef för mer information.

Händer just nu!

Nu har höstterminen dragit igång och Danspoolen har som vanligt danskurser på musik- och kulturskolor i Vänersborg, Färgelanda, Mellerud, Munkedal och Sotenäskommun.

Information om dansterminen:

Här kommer en översikt om vad som sker denna danstermin 2020 och vad man kan besöka, följa, delta och uppleva. Uppstart på Vänersborgs musikskola är vecka 36, höstlov är vecka 44 och avslutning vecka 49.

Skapa Dans-tävlingen med delfinal i Borås lördagen den 26/9. (sista anmälningsdag 6/9).

Skapa Dans är en koreografitävling för dansare mellan 14 – 22 år. Tävlingens syfte är att uppmuntra ett eget dans skapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Följ eventet som kommer att bli digitalt. Ytterligare information, se länk: https://www.regionteatervast.se/om-oss/skapa-dans-vast/länk till annan webbplats

Kulturveckan invigs lördagen den 17/10

Uppdraget gavs med syfte att synliggöra den lokala kulturverksamhet som kulturföreningar, studieförbund, bygdegårdar, hembygdsgårdar och övriga kulturaktörer bedriver runt om i kommunen. Kulturveckan ska kännas angelägen och vara tillgänglig för kommunens alla invånare. Ytterligare information se länk:

https://www.vanersborg.se/uppleva--gora/kultur/kulturveckan.htmllänk till annan webbplats

Ljuspromenad (Ljusdans) 23/10–24/10 kl.17.00-21.00 )

Detta år 2020 kommer Vänersborgs kommun att arrangera en minivariant på Ljusfestival att äga rum i form av en ljuspromenad i Skräckland. Det blir en mjukstart inför nästa års Ljusfestival som väntas bjuda på en fantastisk ljusupplevelse. Efter biljettköpet och incheckning får man följa värdar som visar vägen igenom det inhägnade området. Ljuspromenaden är fylld med överraskningar och pop up verksamheter. Danselever från ungdomsgrupper & Special linjen från Vänersborgs musikskola deltar. Ytterliga information tillkommer senare.

VBG Dancefestival 27/10–28/10

Välkommen till årets VBG DANCE Festival 2020! Vi ställer inte in utan vi ställer om. Nu är det dags för 7:e året med VBG Dance Festival, dansfestivalen i Vänersborg! Dansare mellan 12-25 år.För att registrera sig till workshops eller showcases följ länken:http://communityx.se/vanersborg/program/#Registreringlänk till annan webbplats. För ytterligare information: http://communityx.se/vanersborg/länk till annan webbplats
Danspoolens kurser

Dansundervisning för vuxna 2020 höstterminen

Start vecka 36
Vänerparken 5, sal M308
Torsdagar kl.19.15–20.30
Terminsavgift, 12 tillfällen: 1875 inkl moms
Danslärare: Sara Engström

Klicka här för att anmäla dig.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAnmälan är nu öppen!KONTAKT

Enhetschef
Katarina Stella

Telefon:
0521-72 19 33

E-post:
katarina.stella@vanersborg.se

Besöksadress:
Vänerparken 15

Postadress:
Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Filmen om Danspoolen

Danspoolen på FACEBOOK

Samarbetspartners