Hoppa till innehåll

 

Danspedagogerna

Catrin Edvardsen

Jag är utbildad beteendevetare & danspedagog och genomfört dansutbildningar på Danshuset, Sinclair, Stockholm,(DOCH/SKH), Göteborgs, Karlstads- och Umeå Universitet samt Iwanson International School of Contemporary Dance /Tyskland (2000). Jag har arbetat som danspedagog sedan 2002 i Sverige & Norge och undervisar i nutida dans, jazzdans, men influeras gärna av afrikansk dans, hiphop & house. Sedan 1994 har jag koreograferat sceniska produktioner, dansföreställningar, musikaler, krog- och julshower för städer, föreningar och företag. Jag arbetar på kultur/musikskolor i Sotenäs & Vänersborg, inom basutbudet, Skapande skola-projekt i regionen och Dans för hälsa.

Elin Engström

När jag var 22 år gick jag ett år på Löftadalens folkhögskola i Varberg och dansade. Efter det ville jag fortsätta jobba med dans och allt häftigt som händer i danssalen på lektioner. Jag har studerat till danslärare på Luleås tekniska universitet och vid Steps on Broadway i New York. Efter min utbildning har jag jobbat på gymnasier och kultur-och dansskolor i Vimmerby, Västervik, Borås och Båstad med balett, stepp och musikal. Nu jobbar jag på Danspoolen och det här läsåret undervisar jag i Vänersborg inom basutbudet och till hösten 2019 i Munkedals Kulturskola samt inom skapandeskola verksamheten.

Helen Ridal Hultén

Jag är uppvuxen i Australien och sedan 1990 är jag bosatt i Göteborg. Jag har en examen i Bachelor of Arts och har främst arbetat som dansare, danspedagog och koreograf. Under 20 år har jag arbetat med fokus på kultur för barn och ungdomar. Jag har undervisat dans på bland annat Svenska Balettskolan i Göteborg och Angeredsgymnasiets yrkesdansprogram. För några år sedan började jag även undervisa förskolebarn i rörelse och kroppskännedom. Sedan augusti 2016 arbetar jag i Danspoolen och  ärväldigt glad att få möjligheten att sprida dansglädje i ett betydligt större område. Jag arbetar i Skapade skola-projekt, dans som basutbud och El Sistema i Vänersborg samt undervisar dans i Vänersborgs Musikskola i Skerrud, Brålanda och Melleruds kulturskola.

Katarina Stella

Jag är från Göteborg och har arbetat som frilansdansare, musikalartist och koreograf både i Sverige och utomlands. Jag fick min dansutbildning vid Svenska balettskolan i Göteborg och Stockholm, så baletten har en speciell plats i mitt hjärta men andra stilar som modernt, jazz och musikal har egentligen varit mina huvudgrenar som yrkesdansare. Parallellt med mina år som dansare har jag undervisat i barndans, balett, jazz, street och modernt bl a på Dansforum i Göteborg. 2010 Bestämde jag mig för att bli pedagog på heltid och fick senare min lärarexamen vid Göteborgs universitet och Danshögskolan i Stockholm. Efter det har jag arbetat på kulturskolor i Kungsbacka, Vara och i Mölndal samt som lärare på Hulebäcksgymnasiet i Göteborg samt min nuvarande anställning på Sinclair i Uddevalla.

Katarina Stella är nu enhetschef för Danspoolen.

Linn Widenberg Johansson

Jag är född och uppvuxen i Vänersborg och är utbildad danspedagog och danslärare vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Jag brinner för att dans ska finnas tillgänglig på de små orterna lika väl som i de större städerna, därför valde jag att direkt efter mina studier flytta tillbaka till Vänersborg. Samtidigt som jag flyttade hem startades Danspoolen i Vänersborg som har just samma vision som jag brinner för och jag fick möjligheten att vara en del i Danspoolens uppstart och fortsatta arbete. Jag gillar rytmer och härligt sväng, och har därför dansat mycket jazzdans men även street och afrikansk dans. Jag tycker också om och har dansat mycket modern och nutida dans och balett. Jag är även utbildad yogalärare och tar med mig verktyg för avslappning, återhämtning och bygga upp självkänslan även i dansundervisningen.

Sara Engström

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. 2006 flyttade jag från Göteborg för att gå en ettårig danslinje på Kristinehamns Folkhögskola. Jag blev kvar i Värmland och året efter gick jag en ettårig streetutbildning i Karlstad. De följande tre åren utbildade jag mig på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm där jag läste till danspedagog med inriktning streetdance. De senaste åren har jag undervisat som danslärare på en rad olika skolor i Värmland bland annat Folkuniversitetets Gymnasium, Sundstagymnasiet, Karlstads Universitet och Kristinehamns Folkhögskola. Jag har även hunnit med att vidareutbilda mej ett år på Broadway Dance Center i New York. Jag undervisar i hiphop, streetjazz, locking och house.

Linnéa Bildtse

Jag kommer ifrån Katrineholm och har utbildat mig till danspedagog vid Karlstads Universitet. Jag tog examen i juni 2018 och flyttade därefter till Göteborg och började arbeta på Danspoolen. Dans för mig är ett kroppsligt, emotionellt och konstnärligt uttryckssätt som främjar självkänslan. Dans utvecklar en uppskattning för olika kulturer och en känsla för linjer och former. Jag brinner för att dansen ska vara tillgänglig för alla och att utveckla människors förståelse för vad dans är och vad dans kan vara. Jag älskar jazzdansen och dess låga tyngdpunkt, rytmer och kontrastfyllda rörelsespråk. På mina lektioner finns de alltid inslag av
improvisation som erbjuder eleverna att hitta sitt sätt att röra sig på. Jag undervisar också i modern och nutida dans, street och balett. Jag arbetar i Skapande-skola projekt och basutbud inom Fyrbodalregionen samt undervisar i dans på Vänersborgs musikskola och Färgelanda Musikskola i Ödeborg från höstterminen 2019.

KONTAKT

Enhetschef
Katarina Stella

Telefon:
0521-72 19 33

E-post:
katarina.stella@vanersborg.se

Vik. Enhetschef
Victoria Hallqvist

Telefon:
0521-72 24 03

E-post:
victoria.hallqvist@vanersborg.se

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Postadress:
Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg