Hoppa till innehåll

Step och Dansveckan i Vänersborg

I mars 2020 är det premiär för Step – en ny internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Tisdag den 3 mars invigs festivalen i Vänersborg.

- Det bubblar av dans i Vänersborg. Med driv, tydliga mål och ett lustfyllt arbete ser vi hur dansen lyfter och utvecklas i kommunen. Vi är så glada att den första Step festivalen invigs just här, säger festivalarrangören Producentbyrån i ett pressmeddelande.

Invigningen hålls i Folkets hus, men redan utanför portarna, i Plantaget, kommer vi att mötas av dans i skymningen. Vi leds sedan in till den eleganta Festsalen där vi bland minglande människor, ballonger och bubbliga drycker får lyssna till invigningstalare men också uppleva dans. Vinnarna av VBG Dance festival – Go To Crew – och Musikskolans Vänersborg Speciallinje i dans uppträder.

Till sist tar vi oss in till teatersalongen och ser föreställningen av och med det danska streetdanskompaniet Freestyle Phanatix.

- Vi är väldigt glada att vara en del av festivalen Step och ser fram emot att få internationella dansbesök till Vänersborg, berättar kommunens kultursekreterare Malin Haglund.

I samband med festivalen arrangerar Danspoolen en Dansvecka med alla sina danselever runtom i Fyrbodalskommunerna.

Fredag den 27 mars avslutas festivalen i Vänersborg. Huvudnäs aulan gästas av ett belgiskt kompani. Föreställningen Plock! från 4 år.

Obs!

Det internationella gästspelet av dansföreställningen Plock! tvingas tyvärr ställas in. Orsaken är att kompaniet inte har möjlighet att komma.

Mer information om föreställningar som visas i Vänersborg och hur du köper biljetter hittar du här inom kort. Biljettsläpp 20 januari.

Läs mer om festivalen och programmet på den officiella hemsidan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se