Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Föreställningar och biljetter till Step

Kom och se dans i världsklass i Vänersborg. Festivalen Step riktar sig till barn och unga och pågår under mars månad på olika platser i Västra Götalandregionen. Läs mer om föreställningarna som visas i Vänersborg och hur du skaffar biljett nedan.

Invigningen
Invigningen hålls i Folkets hus i Vänersborg, men redan utanför portarna, i Plantaget, kommer vi att mötas av dans i skymningen. Vi leds sedan in till den eleganta Festsalen i Folkets hus där vi bland minglande människor, ballonger och bubbliga drycker får lyssna till invigningstalare men också uppleva dans. Vinnarna av VBG Dance festival – Go To Crew – och Musikskolans Vänersborg Speciallinje i dans och Danspoolen medverkar.

Förprogram och mingel: 17.45
Insläpp till teatersalongen: 18:45
Föreställningen 3rd: 19:00

3rd
En lågmält poetisk och explosivt kraftfull streetdanceföreställning om vad som händer när våra förfäders och våra egna val kommer ifatt oss. Av och med det danska kompaniet Freestyle Phanatix. Se trailern här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdag 3 mars kl. 19.00 Vänersborgs teater
Biljettpris: 130 kr/vuxen. 70 kr/barn/ungdom

Biljetter köps på www.visittv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på Turistbyrån i Vänersborg/Trollhättan. I biljettpriset ingår även entré till invigningen som startar kl 17.45.

Plock!

OBS! Det internationella gästspelet av dansföreställningen Plock! tvingas tyvärr ställas in. Orsaken är att kompaniet inte har möjlighet att komma.

Droppa, stänka eller kasta färg? Varför välja när man kan göra alltihop! Föreställningen Plock! kombinerar dans, cirkus och actionpainting i en färgexplosion.

Barn och vuxna får sätta på sig skyddsoveraller innan föreställningen för det kommer stänka och skvätta när dansaren tar plats på scenen. Här undersöks måleristilen actionpainting med pysande färgtuber och där händer och fötter används som penslar. Med imponerande kraft och kroppskontroll får vi följa den akrobatiska dansarens väg till att färdigställa sitt mästerverk. Se trailern här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se