Hoppa till innehåll

 

Program

Krokikurs

Vi inleder 2023 med en kurs på fyra tillfällen i kroki. Där du lär dig avbilda den männskliga kroppen. Vi tecknar efter levande modell i både korta och långa ställningar för att öva upp förmågan att se och uppleva form, rörelse, avstånd och balans. Det krävs inga förkunskaper av dig som deltar.

Kursens upplägg:
Tid: 17.45-20.00
Datum: Onsdagar 11 januari-1 februari.
Plats: Vänersborgs konsthalls ateljé
Kostnad: 850 kr

Det finns 13 stycken. Anmälan och betalning görs via Studiefrämjandets hemsida.

Länk till anmälan: https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2023/januari/krokikurs-pa-vanersborgs-konsthall/ Länk till annan webbplats.

Utställning: Vernissage

Fotografi på konstverk. Två barngestalter i vit lera spelar på instrument och svarta boxstäver svävar ovanför.

Varmt välkommen på invigningen av utställningen Sorg lös heten. Med verk från konstnärerna Zsuzsanna Larsson Gilice och Kristina Schmid.

Lördag den 10 december kl 13.00-16.00 öppnar vi dörrarna.
Klockan 13.15 ges en presentation av de två konstnärerna och deras konstverk.

Zsuzsanna Larsson Gilice arbetar processbaserat med teckning och textflöden i ett pågående tyst mummel utan centrum. Med förgängliga material är ådringen skör och papperet är som det ska. Hennes arbeten är delvis abstrakta och rumsliga på samma gång, där oansenliga detaljer ges betydelse.

Kristina Schmid arbetar figurativt med skulptur och fotografi, där utgångspunkten ofta är materialen hon samlat på sig. Hon använder både brons och det förgängliga som mossa, tejp och sand och arbetar i serier med sina verk.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se