Hoppa till innehåll

 

Program

Vernissage

Fotografi på konstverk. Två barngestalter i vit lera spelar på instrument och svarta boxstäver svävar ovanför.

Varmt välkommen på invigningen av utställningen Sorg lös heten. Med verk från konstnärerna Zsuzsanna Larsson Gilice och Kristina Schmid.

Lördag den 10 december kl 13.00-16.00 öppnar vi dörrarna.
Klockan 13.15 ges en presentation av de två konstnärerna och deras konstverk.

Zsuzsanna Larsson Gilice arbetar processbaserat med teckning och textflöden i ett pågående tyst mummel utan centrum. Med förgängliga material är ådringen skör och papperet är som det ska. Hennes arbeten är delvis abstrakta och rumsliga på samma gång, där oansenliga detaljer ges betydelse.

Kristina Schmid arbetar figurativt med skulptur och fotografi, där utgångspunkten ofta är materialen hon samlat på sig. Hon använder både brons och det förgängliga som mossa, tejp och sand och arbetar i serier med sina verk.

Programpunkter

Bo Knutsson, håller i glaskonst

Bo Knutsson - Från bruksglas till konst

Datum: Tisdag, 25 oktober
Tid: Klockan 18.00 med insläpp från 17.30
Plats: Folkets hus restaurang
Entré 50kr (Swish-betalning). Max antal 70 personer, först till kvarn.

Tisdagen den 25 oktober håller antik- och glasexperten Bo Knutsson föreläsningen; Från bruksglas till konst.

Föreläsningen är kopplad till den pågående utställningen av BarroLevén "Mysteriet står att finna i det synliga". Vi är väldigt glada att kunna presentera denna föreläsning som ges med stöd av Folkuniversitetet.

Bo Göran Knutsson, född 9 november 1945 i Berghem, är antikvitetshandlare och en av tv-programmet Antikrundans experter och initiativtagare till programmet. Knutsson studerade nationalekonomi på universitet och arbetade 1971-1975 på länsstyrelsen i Vänersborg. Sedan 1975 har han varit antikvitetshandlare på heltid med butik i Vänersborg. Han är ordförande i CINOA, Internationella Konst- och Antikhandlarföreningen och var tidigare ordförande i Sveriges Konst- och Antikhandlarförening.

Varmt välkommen!

Läs mer om Bo Knutsson Länk till annan webbplats.

Kommunkoreograferna dansar.

Kommunkoreograferna tolkar

Datum: Söndag, 9 oktober
Tid: Klockan 21.00-22.54, under fullmånen. Drop in.
Plats: Vänersborgs konsthall

Kommunkoreograferna Mateja Kovacevic och Marvil Iglesias gör en konstnärlig tolkning av BarroLevens utställning. Till stöd för tolkningen används det material som inkommer under vernissagen den 1 oktober.

I likhet med BarroLevén undersöker kommunkoreograferna glas, rum, ljus, skugga, rörelse och stillhet. Under kvällen bjuder koreograferna in till ett deltagande sökande, där perspektiven växlar mellan micro och macro, det inre och det yttre. I och med din närvaro som publik blir du medskapare till performancet söndagskvällen den 9 oktober.

Varmt välkommen!

Läs mer om kommunkoreograferna.

Kommande programaktiviteter

På väg 45 -AiR

Februari-mars 2023

”På väg 45” är ett samarbete mellan tre kommunala konsthallar, Trollhättan, Åmål och Vänersborg.

Utöver att visa konst används ofta kommunala konsthallar som en samlingspunkt för lokala utövare. Det är något konsthallarna vill främja genom att både synliggöra och möjliggöra.

Utlysningen hittar du på konstpool.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mothers

25 mars-20 maj 2023

I en grupputställningen Mothers kommer ett flertal konstnärer visa verk som berör, kommenterar eller relaterar till moderskap.

Tillsammans med föreningen Mothers in residence hålls en utlysning till att medverka i utställningen. Ansökningsperioden är öppen fram till 6 november 2022.

Skicka in en ansökan på Mothers in residences hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se