Hoppa till innehåll

Kulturveckan

Ta del av årets program för Kulturveckan i Vänersborg (, 8 MB)

Du kan också läsa om Kulturveckan i den bilaga som gavs ut med Vänersborgaren den 16 oktober.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillsammans med det lokala kulturlivet levererar Vänersborg kommun en vecka fullspäckad med kulturarrangemang och aktiviteter. Särskilt festligt blir det i år när staden firar 375 år. Kom och ta del av musik, dans, teater, litteratur, konst, hantverk, historia och mat. Under 375-årsjubileet är Kulturveckan centrerade till Kulturaxeln; Vänersborg museum, Vänersborgs konsthall, Folkets hus, Huvudnäs aulan, Plantaget och Vänersborgs bibliotek.

Kulturveckan är dessutom lite utökad i år. Vi inviger Kulturveckan redan lördag den 19 oktober. Den pågår sedan hela vecka 43 och därefter fokuserar vi på Ungas Kulturvecka i vecka 44, som gynnsamt sammanfaller med höstlovet. Temat för årets Kulturvecka är Tillsammans.

Information för arrangörer

Anmälan till Kulturveckan sker digitalt. Anmälan stängde 31 maj 2019. Tidplan och annat matnyttigt finns i Lathunden för arrangörer 2019. Lathunden kommer att uppdateras ytterligare inför Kulturveckan 2019.

Nästa möte:

Måndag 9 mars 2020 klockan 18.00 i Hörsalen, Vänersborgs bibliotek.

Informationsfilmer om Kulturveckan på olika språk

Kultursekreterare Malin Haglund berättar om Kulturveckan på svenska.

Dima berättar på arabiska.

Peter berättar på engelska.

Omar berättar på somaliska.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

Kulturveckan på FACEBOOK