Hoppa till innehåll

 

Konsthallen 2020

Positioner

Hanna Stahle

14 mars – 20 maj

Hanna Stahle skapar i sin konst en något skruvad spegling av verkligheten eller snarare bygger en alternativ värld genom skulptur och installation. En värld som ruskar om våra begrepp och föreställningar. Den är oftast byggd så vi kan bebo den åtminstone om man har tillgång till samma förvandlingsdryck som Alice i Underlandet använder sig av. Liksom i Underlandet finns i Stahles värld inslag av surrealism och humor. Hon ger en vinkling på vardagliga föremål som plötsligt ger dem en ny dimension.

Hanna Stahle har haft en rad utställningar och offentliga gestaltningsuppdrag. Hon har varit verksam som konstnär sen 1990-talet och verkat från olika platser. Just nu bor hon i Sörmland.

http://www.hannastahle.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Artikel om utställningen i nättidningen om konst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Målningar. Natt och Dag.

Johan Lagergård

25 januari – 4 mars

I Lagergårds bilder kommer vi flygande in över ett landskap, ofta bara antytt och därför öppet för tolkningar. Landskapet breder ut sig under och snett framför oss där vi förnimmer byggnader, vägar, berg, vattendrag, djur och människor. De är i rörelse, fångade i sitt sammanhang men förekomsten av elefanter och lejon får oss att fundera över vad det är vi ser. Är det en berättelse om en stundande apokalyps eller är det minnet av en dröm som återskapats.

Johan Lagergård har efter en period som skolchef på Dômens konstskola återvänt till måleriet och ställer nu ut ett flertal nya verk på Vänersborgs konsthall.

http://www.johanlagergard.com/länk till annan webbplats

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se