Hoppa till innehåll

 

Hösten 2009

NINA WEDBERG THULIN, Stockholm
29 augusti - 27 september, 2009
Målning, skulptur, foto, film
Efter konststudier i Stockholm och San Francisco har Nina bedrivit växelbruk; målat, arbetat med teater och film. Här väljer hon en ny väg - ett av verken “Three Sisters" - är skulpturer i verklig storlek med hennes kropp som modell - tillsynes lika kvinnor, men... Ninas skulpturer är kombinationer med film, broderi, målningar och objekt.

ÖRJAN WIKSTRÖM, Stockholm/Paris
3 oktober - 1 november, 2009
Akvareller, teckningar
I sina akvareller avstår Örjan Wikström från karaktärsskapande linjer och låter de svepande, tunna slöjorna av färg lösa upp figurerna... det inre mentala ljuset blir starkare. Samtidigt som färgerna blir klarare och mer harmoniska... Det är ljuset som styr... och slumpen. Att våga göra det oväntade...

TOMAS LIDÈN & LISA PETTERSSON
7 november - 6 december, 2009
Lisa pettersson, Edinburgh
Gouache, olja, akryl
Lisa Pettersson, född i Vänersborg, uppväxt på Dal, konststudier i London, bosatt i Edinburgh. Inspirerad av hemmiljöer och våra försök att visa upp ofläckade ideal, målar hon med gouache Pop-Artsliknande ytlighet i glättiga färger och meningslösa repetitioner. Vill röra vid det bakomliggande och locka oss till skratt.
Tomas Lidén, Stockholm
Olja, fotokemiskt måleri
Tomas Lidén tycker om att skildra "nysset"... utan nostalgi... det är någonting vackert över en gammal lada, en Caltexmack eller en Folkvagn. Till nysset hör numera ljuskänsliga fotopapper — en nyupptäckt av ett sätt att framkalla bilder på fotopapper... en sorts fotokemiskt måleri.