Hoppa till innehåll

 

Våren 2011

Peter Hermansson

HOTBILDER & metagraffiti
15 januari — 19 februari, 2011
Glas och måleri
 
Hotbilder är det sammanfattande namnet på mitt måleri. Det är historien om smittan som finns runt oss. Om det som drabbar oss och hur vi sprider det vidare. Linjen och det maniska tecknandet är centrala delar i skapandet av hotbilderna. Linjen är en kraft!

Metagraffiti är förlängningen på min ungdomskarriär som spraymålare. Materialet är glas i stället för betong men känslan är liknande. I mitt arbete använder jag mig av gamla klassiska glastekniker, men med en bildvärld präglad av gatukonst, skräcksurrealism, Stravinsky och plakatpolitik.
Peter Hermansson
 
Glaset är blåst av glasblåsarmästare Micke Johansson assisterad av Peter Hermansson vid Pukeberg, Nybro.

Peters blogg, med film från utställningen.länk till annan webbplats

Pia König och Rebecca Burkhalter

26 februari - 2 april, 2011

Det är detaljerna i vår vardag, som Pia König arbetar med i sitt konstnärskap. Hon bygger upp miljöer - världar med föremål som känns igen men förändrats och getts en helt ny betydelse i en surrealistisk inspirerad värld.
I Rebecca Burkhalters måleri förekommer oftast ett eller ett fåtal objekt. Deras starka utstrålning är det som karaktäriserar bilden. Den saklighet med vilken bilden är gjord skapar en orealistisk drömsk aura som karaktäriserar hennes bildvärld.
I utställningen möts de båda konstnärernas verk och samspelar genom sin förändring i upplevelsen av tingen omkring oss.

"Vrängt, vinklat, vävt och vasst "

13 april - 14 maj, 2011
En utställning av återbruk.
Barbro Fagerlind, Lena Fredholm, Olle Magnusson, Renée Rudebrant och Ulla Carlsson har det gemensamt att de alla arbetar konstnärligt med det som kastats. Det som inte längre fyller sin funktion eller blivit utsorterat för att ersättas av något modernare.
Vår livsstil är ohållbar, vi förbrukar mer än som återskapas, klimatförändringar, vällevnadssjukdomar, förgiftade miljöer. Hoten har duggat tätt i snart ett halvt sekel. Men vad gör vi?
På konsthallen vill vi nu visa en grupp konstnärer som arbetar med kreativt återbruk. De omvandlar sopor till konst.

Utanför RAMARNA

19 maj - 28 maj, 2011

Examensutställning av Birger Sjöberggymnasiets bildesteter åk 3.
En samlingsutställning med verk i olika material och tekniker.