Hoppa till innehåll

 

Våren 2012

Thomas Zornat och Kent Karlsson

21 januari - 25 februari, 2012

Kent Karlsson och Thomas Zornat möttes på Konsthögskolan Valand under 90-talet som professor och elev. Det är nu första gången de gör en gemensam utställning.

Det är lika självklart att utställningen saknar både titel, tema och gemensamt koncept som att ett samtal inte behöver några ord. Utfyllnaden lämnas åt den besläktade poesin som finns i Karlssons avskalade objekt och Zornats begränsade palett.

Gemensamt finns ett allvar som både roar och oroar, i det här fallet står den och flörtar med varandra och betraktaren.

Carina Paulsson

3 mars - 4 april, 2012

Carina Paulsson rör sig i en bildvärld som hämtar inspiration från naturen — inte som objekt, utan snarare som något att vara i och vara med. Bilderna har en meditativ karaktär och formspråket är rent och förenklat. Det meditativa draget och avsikten att göra en stilla, koncentrerad bild framgår nog tydligast i en lång serie ikonliknande målningar med träd som motiv. Bilderna har en stram och enkel komposition och bygger främst på färgarbetet i tempera, där själva färgen är ljuskälla med stor lyskraft, som ger en nästan fysisk bildupplevelse. De har beskrivits som "stillnade, noggranna, mystiskt slutna och ändå vidöppet livsnära". Nyckelord i Carinas arbete är enkelhet, närvaro och färgens kraft. Både i sitt måleri och i arbetet med Land Art finns en önskan att bereda rum för stillhet.

Ilona Huss Walin

14 april — 16 maj, 2012

Ilona Huss Walin har inriktat sig mot konceptuella videokonstprojekt där agerande är ett viktigt element. Det kan göras av henne själv, skådespelare, grannbarnen eller råttor, en process som kan ses som en del av konstverket. Genom sina projekt lyckas hon få oss att se oss själva med de system och berättelser vårt samhälle skapar.
Vi kommer att visa flera av Ilonas videoverk och bland dessa ett helt nygjort.

"Mitt konstnärliga arbete har mer och mer inriktat sig mot konceptuella videoprojekt där agerande och installation ofta ingår som viktiga element. Jag lägger stor vikt vid att min gestaltningsmetod är annorlunda och nyskapande och innebär någon form av visuell kraft som också är en del i att skapa en dynamisk arbetsprocess. Jag vill att tolkningen av slutverket gör att man får syn på något "annat" eller börjar fundera på något "annat" eller "oväntat" sätt, vilket är kopplat till förförståelse och hur en situation uppfattas. Återkommande i mina arbeten är intresset för videomediets möjligheter, skådespeleri som fenomen, rörelse i rummet, rumsliga installationer och att låta det talade eller skrivna språket kombineras med speciella situationer som jag har skapat."
Ilona Huss Walin

Läs mer länk till annan webbplats

Estestiska Programmet Bild

Birger Sjöberggymnasiet

24 maj - 3 juni, 2012

Examensutställning med Bildelever från Birger Sjöberggymnasiet.
Eleverna visar i en samlingsutställning upp sin utveckling, genom
en mängd olika material och tekniker t.ex akryl, keramik, glas
och foto.

Grafisk Mångfald

9 juni - 15 juli, 2012

Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad fyllde 30 år och hade Jubileumsutställning på Vänersborgs Konsthall.
Mer om Vänersborgs Konstgrafiska verkstad på deras hemsida www.konstgrafiska.selänk till annan webbplats