Hoppa till innehåll

 

Utställningar


Pågående utställning

Social inkludering – internationellt partnerskap för ungas inkludering

7 maj - 5 juni

En glad pojke sittandes på marken under ett tyg som hålls upp av människor runt omkring.

Foto: Joachim Nywall

Invigning av utställningen är fredag 7 maj med drop-in från klockan 12.00 – 19.00. Begränsat antal i lokalen är 16 personer åt gången.

Invigningstalet sänds digitalt med kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson, förvaltningschef för kultur och fritid Anna Svensson, förvaltningschef för socialförvaltningen Karin Hallberg, projektledare Erika Johansson och fotograf Joachim Nywall. Filmen läggs ut på kommunens hemsida och Facebook-sida efter redigering.

Fotoutställningen Social inkludering 2.0 är ett resultat av ett treårigt samarbetsprojekt mellan Vänersborgs kommun och Chobe District Council i Botswana. Projektet utgick från målsättningen att arbeta med barns, framförallt barn med funktionsnedsättnings rätt till lek, fritid, sport och kultur.

Både projektet och fotoutställningen Social Inkludering 2.0 handlar om funktionsförmåga, delaktighet, jämlikhet, samarbete och att inte lämna någon utanför, varken i Botswana eller i Sverige.

Projektet visade att trots att de två samarbetsländerna har sina olikheter så behandlas och bemöts barn utan och med funktionsnedsättning olika i båda länderna. I Chobe, Botswana arrangerades en Road Show - en vandrande fotoutställning mellan byar - med syftet att lyfta frågor och skapa dialog kring bemötande och likabehandling av barn med funktionsnedsättning.

Delar av fotografierna som var med i Chobes Road Show tagna av fotografen Joachim Nywall visas nu under maj månad i konsthallen tillsammans med filmade intervjuer producerade av Vänersborgs kommun.

Joachim Nywall har arbetat som fotograf i över trettio år. I hans bilder är det människan som står i centrum. Mötet med människor är vad som driver honom som fotograf, oavsett om det är resereportage, sportfoto eller musikbilder.

Kommande utställningar

Sommarsalong 2021

30 juni - 14 augusti

Sommarsalongen är en öppen salong där alla är välkomna att lämna in ett konstverk vardera till sommarens utställning.

Vi vill visa upp den bredd och mångfald som bildkonsten rymmer och vad som skapas i och omkring Vänersborg.

Alla får lämna in i valfri teknik, men man måste förhålla sig till utställningens tema och kunna motivera det. I år är temat Distans.

Inlämning av verk sker den 18 och 19 juni.

KONTAKT

Ordinarie öppettider:
Tisdag - Torsdag 12 - 18
Lördag 11 - 15

Under omhängning och röda dagar är konsthallen stäng.

Besöksadress:
Kulturhuset/Folkets Hus
Kungsgatan 15, Vänersborg

Telefon:
0521-72 24 00

E-post:
konsthallen@vanersborg.se

Postadress:
Vänersborgs konsthall
Box 337
462 24 Vänersborg

Tillgänglighet i Kulturhuset/Folkets Hus: Hiss
Handikappstoalett
Handikappsparkering

Direktlänk till Tillgänglighetsdatabasen för mer information.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamhetsledare:
Kajsa Frostensson
0521-72 17 40
0736-55 47 40

Konsthallsvärd:
Vangelis Floros
Märta Cassel