Hoppa till innehåll

Musikakademi Vänersborg

Jazz och improvisation

(klicka på rubriken för att läsa mer om oss och våra kurser)

Talangutveckling för unga musiker inom jazz och improvisation i Vänersborg. Jazzverksamheten på Musikakademi Vänersborg är unik i Sverige. Vi har etablerat oss som ett kvalitativt, nationellt, centrum för fortbildning och kursverksamhet inom jazz och improvisation och vi växer hela tiden.

Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation erbjuder kurser för jazzmusiker mellan 13 år och uppåt. Vi har tre olika kursertyper samt en mentorsstruktur och program som utgår deltagarens nuvarande nivå och leder den vidare i utvecklingen, mot t ex högre utbildning och kommande professionellt musikerliv inom jazz och improvisation. Vi jobbar för att stärka jazzen i Sverige, för att säkra den höga nivå vi håller internationellt och för att kompletera befintliga musikutbildningar, på gymnasium, folkhögskola och högskola.

Publika framträdanden i Vänersborg gör två gånger om året. Som en del av stadsfesten AQUA BLÅ, där vi under Hamngatans visfestival har en punkt som heter Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation presenterar unga musiker, där ungdomar vi har coachat och är på väg ut i musikerlivet får göra en konsert i egen regi. Vi är också en del av endagsfestivalen Jazzfest Vänerbsorg, som drivs av Vänersborgs Musikförening. Festivalen inleds med avslutningskonserter av deltagare från Jazzkurs Vänersborg.

KONTAKT

Verksamhetsledare jazz/improvisation
Anna Lundqvist

Telefon:
070-164 94 44

E-post:
anna.lundkvist@vanersborg.se