Hoppa till innehåll

 

Vänersborg Jazz Academy

Bildbeskrivning: Bild på Saga som spelar trummor på Jazzkurs Vänersborg 2020

"Den utbildningsverksamhet som Vänersborg Jazz Academy bedriver är unik i sitt slag och fyller samtidigt på ett imponerande sätt en lucka inom våra nationella utbildnings- och utvecklingsfält."
- Anders Jormin, professor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Läs mer om våra kurser HÄR

Vänersborg Jazz Academy jobbar med talangutveckling för unga musiker inom jazz och improvisation. VJA är unik i Sverige och vi har etablerat oss som ett kvalitativt, nationellt centrum för fortbildning och kursverksamhet inom jazz och improvisation och vi växer hela tiden.

Vänersborg Jazz Academy erbjuder kurser för jazzmusiker, 13 år och uppåt. Vi har tre olika kurstyper samt en mentorsstruktur och program som utgår från deltagarens nuvarande nivå och leder den vidare i utvecklingen, mot högre utbildning och kommande professionellt musikerliv inom jazz och improvisation. Vi jobbar för att stärka jazzen i Sverige, för att säkra den höga nivå vi håller internationellt och för att komplettera befintliga musikutbildningar, på gymnasium, folkhögskola och högskola.

Publika framträdanden i Vänersborg görs två gånger om året. Som en del av stadsfesten AQUA BLÅ, där vi under Hamngatans visfestival har en punkt som heter Vänersborg Jazz Academy presenterar unga musiker, där ungdomar som vi har coachat och är på väg ut i musikerlivet får göra en konsert i egen regi. Vi har också en publik avslutningskonsert vid avslutningen av Jazzkurs Vänersborg, som ligger sista veckan i juli varje år.


Residensvistelse för jazz och improvisationsmusiker
Vänersborg Jazz Academy har av Förvaltningen för kulturutvecking/VGR fått i uppdrag t att anodrna och leda arbetet för residensvistelse i Vänersborg. Residenset, som är tio dagar, ger frilansande musiker och kompositörer inom jazz och improvisation i Västra Götalandsregionen plats och tid till konstnärlig utveckling. Vistelsen är till för att musiker ska kunna fokusera på konstnärligt undersökande arbete och ge en möjlighet till inspiration och fördjupning.


Följ oss på sociala medier
Facebook: www.facebook.com/vanersborgjazzacademy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: www.instagram.com/vanersborg_jazzacademy Länk till annan webbplats.

foto: Olle Gustafsson

Bildbeskrivning: Undervisning på Jazzkurs Vänersborg 2020. Xander Hou spelar bas för gästlärare Putte Johander.
Bildbeskrivning: Ensembleundervisning där Emanuel och Adam spelar gitarr och bas på Jazzkurs Vänersborg 2020

KONTAKT

Kultursamordnare jazz/improvisation
Anna Lundqvist

Telefon:
070-164 94 44

E-post:
anna.lundkvist@vanersborg.se