Hoppa till innehåll

 

Föreläsningar med Fabian Kallerdahl och Jonas Kullhammar 28 mars 2021 mer info anna.lundkvist@vanersborg.se

Jazz Mentors' Day

Våren 2021
Vårens föreläsningar är kostnadsfria.

28 mars Tema - music management
med Jonas Kullhammar/Moserobie och Fabian Kallerdahl/HOOB

tidschema:
13.00-14.45 Föreläsning med Fabian Kallerdahl/HOOB

15.15-17.00 Föreläsning med Jonas Kullhammar/Moserobie

17.30-18.30 Konstnärlig diskussion med Fabian Kallerdahl och Jonas Kullhammar

Anmälan: anna.lundkvist@vanersborg.se
Du kan välja att vara med på alla tre eller enskilt, ange i anmälan vilka du vill vara med på.
Musikstuderande har förtur, i övrigt gäller först till kvarn.

Åldersgräns: 16 år och uppåt
Max antal deltagare per föreläsning/del: 20 st

Föreläsningarna sker via Zoom

Om Jonas Kullhammar:
Saxofonist, kompositör, producent samt skivbolagsdirektör för Moserobie Music Production. Kanske har han rekord i antal utgivna skivor i modern tid. Han har medverkat på över 150 fonogram. Både egna och andras. Han har kanske också rekord i antal mottagna Jazzkatter (SR P2s prestigefulla pris) och andra hyllningar under början av 2000-talet. Jonas slog igenom snabbt. Efter studenten och ett år på jazzmusikerlinjen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hoppade Jonas av utbildningståget och har sedan dess, genom sin egensinniga framtoning som musiker och skivbolaget Moserobie, visat på lyskraft, drivkraft och på att allt är möjligt. 2013 fick han uppdraget att komponera och framföra musiken till tokhyllade filmen Gentlemen and Gangsters. 2015 blev han vinnare av en Grammis för filmens musik och om inte vore nog så blev musiken och skivan också nominerad i kategorin årets jazz.
www.moserobie.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.quesonegro.delänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om Fabian Kallerdahl:
Pianist och kompositör från Göteborg. Utbildad på Jazzmusikerlinjen på Skurups folkhögskola och HSM i Göteborg/Rytmiska konservatoriet i Köpenhamn. Driver skivbolaget och kollektivet HOOB records tillsammans med sin bror basisten Josef Kallerdahl. Fabian är precis som Jonas hyllad för sin egensinnighet och energi. En aldrig sinande kreativitet som har resulterat i flera egna band genom åren (MusicMusicMusic, Galore, The World, Förnuft och Känsla m.fl) med tillhörande turnéer över hela världen samt utmärkelser som "Jazz i Sverige" 2006. Fabians pianospel har ett starkt stråk av rock, en råare energi bakom anslaget än hos de flesta jazzpianister, och oavsett om du träffar på honom i livesammanhang eller via någon av alla de dussintals skivor han medverkat på så hör du direkt att det är Fabian. Kompromisslös och total närvaro. Han har också skrivit musik för teaterproduktioner, både i Sverige och Norge och inte sällan finner du honom på turné i olika teater- och musiksammanhang, som musiker och kompositör.
www.fabiankallerdahl.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.hoobrecords.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

-------------------------------------------------------------------------------------

Om Jazz Mentors' Day:
En viktig del i utvecklingen och utbildningen av att bli musiker är att hitta sin egen röst och vision. Det är också viktigt att måla upp en bild av hur man vill jobba. Frilansa på heltid och jobba mer brett genremässigt? Bara jobba med egen musik, välja en lite smalare väg och ha ett s k brödjobb vid sidan av?

Hur hanterar man motgångar och svackor i den mentala formen? Hur behåller man glöd och glädje i musicerandet, när man valt musiken som yrke? Dessa och flera andra frågor kommer upp längs vägen och då behöver man vägledning och mentorer att ventilera tillsammans med.

Jazz Mentors' Day sammanför musikstuderande (ålder 16 år och uppåt) och mentorer från jazzeliten från världens alla hörn.

De musikstuderande bestämmer och kan löpande maila in tips på ämnen man vill diskutera och musiker man vill träffa.

Vill du ha mer information eller komma med förslag på föreläsare, hör av dig till: anna.lundkvist@vanersborg.se


Information om Jazz Mentors' Day-dagar 2021 läggs upp löpande på hemsidan. Håll utkik!


Tidigare Jazz Mentors' day-kurser:

Föreläsning med Amanda Sedgwick och Losel Lyssarides 28 februari 2021 för info maila anna.lundkvist@vanersborg.se
Bildbeskrivning: Affisch för premiären av Jazz Mentors Day-kurserna som hölls online 14 och 28 maj 2020. Gäster 14 maj var sångerskan Isabella Lundgren och saxofonisten Jonas Kullhammar. Gäster 28 maj var pianisten Jacob Karlzon och saxofonisten Fredrik Kronkvist.

KONTAKT

Vänersborg Jazz Academy
Anna Lundqvist
verksamhetsledare
0701-64 94 44
anna.lundkvist@vanersborg.se