Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Danilo Perez 20-22 mars 2020

Kurs inställd. Besked från Danilos svenska kontakt:

Hej alla,

Igår tog jag emot ett beslut från Danilo Pérez management att den oroliga situation i Europa och USA gör att Danilo valt att åka hem pga personliga- och familjeskäl. Jag haft flera samtal med ledningen på Vara Konserthus samt Danilos management och ett beslut har tagits att han ska åka hem.

Vad händer nu? Vi ställer tyvärr in de kommande tre konserterna, inspelningen, workshops, etc. Tillsammans med Danilos management kommer vi försöka hitta en annan period längre fram för de återstående aktiviteterna.

Med vänliga hälsningar/Kind regards,

ERIC BRANDSTRÖM ARELLANO
Orkesterchef/Orchestra Manager

Tel. +46 (0)31-85 04 55
eric@bohuslanbigband.com

-------------------------------------

Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation får internationellt besök i vår. Danilo Perez kommer till The Jazz Studio för en fördjupningshelg med master class, konstnärliga diskussioner och föreläsning.

Ta chansen att utvecklas tillsammans med andra musiker och en av vår tids stora jazzpianister!

När: 20-22 mars
Var: Folkets hus, Vänersborg
Max antal deltagare: 15 st
Åldersgräns: 19 år och uppåt (kursen riktar sig till dig som studerar på folkhögskola eller musikhögskola, samt redan utbildade musiker och musikpedagoger)

Kostnad: 2700:- (inkl. lunch och fika)

Musikstuderande på Folkhögskola och Högskola har förtur till kursplatserna. Ljudprov krävs.

Först till kvarn gäller förutsatt att ljudprov är inskickat och att ljudprovet visar på kvalité där sökande kan tillgodose sig undervisningen (högre nivå av kunskap inom jazz och improvisation).
Boende ingår inte i kursavgiften men studerande kan få gratis boende hos värdfamiljer. Till övriga har vi specialpris på Hotell Strand.

Anmälan är öppnar 21 nov och är bindande från och med 1 februari.
Sista anmälningsdag 13 mars 2020.
Länk till anmälan: www.netigate.se/a/s.aspx?s=822515X204745529X22566 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation:
www.vanersborg.se/musikakademi

Kontakt:
Anna Lundqvist, verksamhetsledare
Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation
anna.lundkvist@vanersborg.se
0701-64 94 44

Om Danilo Perez:
Han har jobbat soloartist och som sideman med jazzgiganter från Dizzy Gillespie till Wayne Shorter och är flerfaldig Grammy-vinnande pianist-kompositör - möt Danilo Pérez. I mer än tre decennier har han lovordats som en av de mest kreativa krafterna inom samtida musik. Med jazz som grund är Pérez ”Global jazz music” en blandning av panamanska rötter, latinamerikansk folkmusik, västafrikanska rytmer, europeisk impressionism - främjande av musik som en gränslös och flerdimensionell bro mellan alla människor.

Som ung student på Berklee University of Music etablerade han sig snabbt bland de välrenommerade musikerna och spelade med stora namn så som John Hendricks och Terence Blanchard. Inte långt därefter turnerade han med Dizzy Gillespie, Jack De Johnette, Michael Brecker, Joe Lovano, Lee Konitz och många fler. Danilo Pérez är en sann förespråkare för musikens möjligheter att skapa samhörighet och bygga sociala broar. När han diskuterar musikens helande kraft så pratar han om att konstnären kan fungera som ett verktyg för att föra mänskligheten i en positiv riktning. Danilo Pérez vill inspirera unga musikanter/musiker att tro på att de kan ha en god effekt på sina lokala samhällen när de lär sig sitt hantverk och utövar sin musik. Han har fått utnämningen ”UNESCO Artist for peace” och är kulturambassadör för Panama, men är även grundare och konstnärlig ledare för Panama Jazz Festival, såväl som grundare och konstnärlig ledare för ”Berklee Global Jazz Institute” på Bostons Berklee College of Music. Våren 2020 är Danilo Artist in Residence på Vara Konserthus i Sverige och gör en turné med Bohuslän Big Band.

"… but there are still amazing musicians like Danilo Perez, who plays piano with Wayne Shorter's quartet. He is not afraid of anything."
- Herbie Hancock

“There is nothing small about Danilo Perez’s ambitions. The pianist wants nothing less than to create a Panamanian style of jazz composition.”
JazzTimes

“Danilo Perez is a man with some serious jazz cred. The Panamanian pianist got his start playing with Dizzy Gillespie, and continued with Wayne Shorter. As a composer and bandleader himself, he’s practically peerless.”
NPR

“Effortlessly hip"
Guardian (UK)

Hemsida:
www.daniloperez.com

Denna kurs sker i samarbete med Vara Konserthus/Bohuslän Big Band

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se