Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Nationaldagen 2021 tillsammans på distans

Den 6 juni firar vi åter nationaldagen digitalt. I år firar vi under hela veckan!

Vänersborgs kommun vill hålla traditionerna vid liv. I år blir det därför ett digitalt firande, med ungefär samma ingredienser men uppdelat över hela nationaldagsveckan.

Ett vanligt år firas Sveriges nationaldag på flera ställen runt om i kommunen - på Sanden, i Västra Tunhem, Frändefors och Brålanda.
Då är det folkfest med prisutdelningar, hyllningar, sång och musik.
Våra nya svenska medborgare bjuds in och får ta emot en symbolisk välkomstgåva från Vänersborgs kommun.

- Det känns bra att kunna ställa om istället för att ställa in, säger kommunfullmäktiges ordförande Annalena Levin. Vi har valt att lyfta de kommundelar som annars har ett nationaldagsfirande och i år kan man dessutom tävla i Active Quiz för den kommundel som man känner mest för.

Active Quiz-utmaning

Active Quiz är en digital tipspromenad som du går precis var du vill. Ladda ner appen Active Quiz till din Smartphone och skriv in ett Quizrums-ID: ACTIVEVBG. Välj ett namn, den kommundel som du vill tävla för och sätt fart! Frågorna dyker upp med jämna mellanrum, så länge du rör på dig.

- Det är samma frågor för alla, så nu är det upp till bevis, skojar Annalena. Har du ingen smartphone kan man istället hämta frågorna på papper hos Turistbyrån Visit i Vänersborg.

Är du ny svensk medborgare?

Enligt tradition vill Vänersborgs kommun hälsa våra nya svenska medborgare välkomna. Har du fått ett svenskt medborgarskap i år, under 2019 eller 2020 är du varmt välkommen att hämta ut en bordsflagga i kommunhusets reception. Kontakta Reneih Asaad på Vänersborgs kommun, innan 15 juli för att boka din flagga.

Kontaktuppgifter: Reneih.asaad@vanersborg.se eller 0521-72 24 99.

Prisutdelningar

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se