Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-11-22

Föreläsning om våld mot kvinnor under FN:s kampanj Orange Day 27 november

Måndag den 27 november kl. 18.00 arrangeras en kostnadsfri föreläsning med Maria Andersson på Vänersborgs museum.

Efteråt finns fika att köpa.Anmälan görs via e-post: vast@sv.se eller tlefon 010-33 00 900. Ange arrangemangsnummer 51414. Några platser finns kvar.

Maria har skrivit boken "Mitt liv, mitt beslut" där hon berättar om sin uppväxt med våld och missbruk i familjen, och senare en hotfull och missbrukande man. Maria delar med sig av de verktyg och tankar som hon har använt för att överleva och bli en stark kvinna samt framgångsrik entreprenör.

Tillsammans för en framtid utan våld!

Vi är tio orgnaisationer och företag som genomför Orange Days i Vänersborg 2017 tack vare att Brottsofferjouren i Bohus-Norra Älvsborg i år starat sitt förebyggande arbete. Tillsammans vill vi uppmärksamma att våld mot kvinnor är klassat som ett folkhälsoproblem i Sverige. Vi vill påminna om att det är allas gemensamma ansvar att arbeta förebyggande mot våld i samhället.

- Vi möter hela tiden olika slags brottsoffer, men kvinnor i alla åldrar är särskilt utsatta. Vi måste samverka mer och Orange Day är redan etablerat globalt via FN. Nu vill vi agera lokalt och få Vänersborgarna medvetna om att våld mot kvinnor är ett folkhälsoproblem, berättar Rune Andreasson, ordförande i Brottsofferjouren Bohus-Norra Älvsborg.

- Tillsammans med våra nio samverkanspartner bjuder vi in allmänheten till en kostnadsfri föreläsning måndag 27 november, där även Vänersborgs folkhälsosamordnare Anne-Lie Lindgren är med och berättar varför våld mot kvinnor är ett folkhälsoproblem, avslutar Rune Andreasson.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se