Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-01-12

Gå på Göteborgs Filmfestival här i Vänersborg!

Ta chansen att se invigningsceremoni och invigningsfilm i Vänersborg i vår vackra salong Stora biografen! Göteborgs Film Festival streamar arrangemanget till oss fredag 26 januari. Lokala arrangörer är Kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun och Vänersborg Filmstudio.          

Biljetten kostar 40 kr och köps på Vänersborgs bibliotek, tel: 0521-721411.

Gabriela Pichlers film "Amatörer" får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film.

Den kompromisslösa debuten "Äta sova dö" gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus.

Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet.

Som förfilm till årets invigningsfilm visas "Brottas" av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short - Startsladden.

Göteborg Film Festivals invigningsceremoni direktsänds till 31 biografer i Västra Götalandsregionen. Ceremonin leds i år av Emma Molin, känd från humorserien Grotesco. Alicia Vikander som är årets hedersgäst kommer tilldelas Nordic Honorary Dragon Award under ceremonin.

Vad? Filmfestivalinvigning
När? Fredag 26/1 kl. 17.30
Var? Stora biografen i Vänersborg
Pris? 40 kr
Biljetter? Köp biljett på Vänersborgs bibliotek

Arrangörer: Kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun och Vänersborg Filmstudio                        

Scen ur invigningsfilmen "Amatörer".

Scen ur invigningsfilmen "Amatörer".

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se