Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-07-26

Säsongspremiär för Familjelördag i Kulturaxeln

Kultur- och fritidsförvaltningen bjuder vänersborgare och besökare på ett brett utbud av kulturaktiviteter för hela familjen. Välkomna under fyra lördagar, 28 juli- 18 augusti. Familjelördagarna i Kulturaxeln startar kl.11.30 och de professionella föreställningarna spelas kl. 12.00 i Plantaget (vid regn flyttar vi in på biblioteket eller konsthallen). Nedan kan du läsa mer om innehållet. Varmt välkomna!

Lördag den 28 juli
Sommardansarna fördansar till Mama Gumbo och hennes föreställning Hakuna Matata. Det blir trummor, rytmer, sånger och danser från Afrika. Clownen Daniel är på plats för att göra ballongkonstverk till barnen. Dessutom kommer Sommarbibblan vara på plats för att pyssla och läsa. Moppebiblioteket har fyllt flaket med böcker på olika språk och ifrån världens alla hörn. På Konsthallen arrangeras en workshop där man kan skapa egna spelfigurer tillsammans med konstnären Andreas Bohlin. Museet arrangerar aktiviteter för barn och har blomjakt i montrarna.

 

 

Lördag den 4 augusti
Sommarorkestern spelar sin somriga repertoar. Därefter får vi lyssna till Jazz på Pippis vis i Plantaget. Sarah ät dotter till kompositören Georg Riedel, och hon tolkar sin fars låtskatt. Tillsammans med erkända jazzmusiker får vi höra de välkända barnvisorna från Atsrid Lindgrens alster i jazztappning. Sommarbibblan och moppebiblioteket är på plats med pyssel och Astrid Lindgrens böcker. Sommarkul på museet, välkomna att testa lärandetorpet, om hur det var att leva för 100 år sedan.

 

Lördag den 11 augusti

Teater Fenix intar Plataget med deras föreställning Den svenska ryttareliten, kl. 12.00. En pantomimföreställning med dressyr och tokiga påhitt. Hjälpande händer gör ansiktsmålningar och glittertatueringar. På museet finns det spännande djur och blomjakt i montrarna pågår. Kl. 14.00 är det solistkonsert med Maja Korp och Carl Vallin i Vänersborgs kyrka. Hur snabbt kan man spela på piano och hur låter en violin? Konserten arrangeras tillsammans med Svenska kyrkan.

Lördag den 18 augusti Säsongsfinal!
MajaNillas bjuder in till sångstunden, Sång, skrammel och vipp-på-rumpan. Kl. 12.00 visas föreställningen Tikken Tokken Takk av Big wind. En föreställning som innehåller musik, sång, dans och TAKK (tecken som stöd). Det blir sommarkul på museet. Dessutom kommer Timjan ha workshop där man kan skapa egna handdockor, och Musikskolans personal är på plats och låter barnen testa på olika instrument i Plantaget. På konsthallen visas en ny utställning, Connecting the dots, av Håkan Ludvigsson.

Alltsammans är kostnadsfria aktiviteter.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se