Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-04-09

Dans och Cirkushögskolan besöker Vänersborg

Den här veckan välkomnar vi studenter från danspedagogprogrammet på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm till vår kommun. Under en intensiv vecka kommer studenterna att möta skolelever runtom i kommunen med sin föreställning Alone with och tillhörande workshops där eleverna får prova på att dansa.

Studenterna har valt att arbeta med temat ensamhet och har i sitt förarbete intervjuat skolelever om vad ensamhet betyder för dem och hur de hanterar känslan av den. Man kom fram till att många ungdomar upplever ensamhet, men att det inte är något man pratar om med sin familj eller vänner. ”You can feel lonely without people and when you are surrounded by them. It needs courage to be yourself in a crowd and the path isn't always clear.”

Unikt för denna studentgrupp är att den består av Erasmus-studenter. Det är utbytesstudenter från Finland och Norge. Vi välkomnar våra skandinaviska dansvänner och hoppas att de kan få det att svänga lite extra ute på skolorna den här veckan. Under veckan kommer de dessutom dansa med några av Musikskolans dansgrupper, Parkinsonpatienter och medverka i gemensam träning med danslärarna i Danspoolen.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se