Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-05-10

Ny arena för interkulturella möten invigd

Den 3 maj invigdes Vänersborgs Interkulturella Centrum i helt nyrenoverade lokaler vid torget.

Det var många med på invigningen. Det hölls tal och gavs information om den viktiga verksamheten som kommer att bedrivas där. Läget alldeles vid torget är perfekt för att göra det enkelt för människor att träffas och mötas över kulturgränser.

- Det här blir en mötesplats för alla kulturer i Vänersborg. Vi vill skapa en större förståelse och kunskap om varandra, sa Inam Agouhl från Support Group Network.

- Med delaktighet som utgångspunkt kan vi bygga ett bättre samhälle för alla. Kulturer är aldrig färdiga utan dynamiska och ändras med tiden. Alla bör fråga sig hur vi tillsammans kan bygga en kultur som är inkluderande, var några av de kloka ord som Rasoul Nejadmehr, regionutvecklare inom Västra Götalandsregionen sa.

Högskolan Väst har ett samverkansavtal med föreningen Support Group Network och tillsammans ordnar de flera projekt och aktiviteter tillsammans.

- Högskolan Väst har en viktig roll som samhällsaktör. Det är klart att vi ska vara med i den här satsningen, sa Marita Johanson , representant för Högskolan Väst. Vi kan bidra genom att ordna seminarier, workshops, informera om högskolestudier, göra forskningsinsatser, utvärderingar och mycket annat.

- Support Group Network "SGN" gör ett fantastiskt arbete och uppmärksammas både nationellt och internationellt, fortsatte Marita Johanson.

- Jag hoppas att detta blir en mötesplats för alla i Vänersborg. Vi har saknat och längtat efter en verksamhet som eldsjälarna på Restad skapat. Lycka till, sa Christer Glännestrand är verksamhetchef inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Samhället blir starkare när vi är tillsammans!

Det är Högskolan Väst, Vänersborgs kommun, Västra Götalandsregionen och Open Society som står bakom Vänersborgs Interkulturella Centrum. Support Group Network kommer också att samarbeta med kommuner, skolor, föreningar och privata företag.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se