Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-07-12

Sjung med Pettson och Findus

Lördag 13 juli är det dags för sommarens andra Familjelördag i Kulturaxeln. En av höjdpunkterna i årets program står för dörren, Sjung med Pettson och Findus! Dessutom blir det ballongkonstverk, prova på att spela teater, Sommarorkestern uppträder och barnen får vara med och bygga ett gemensamt konstverk. Sommarbibliotekets elcyklar är fullastade med bra böcker, och kanske vill du låna hem en bok om just Pettson & Findus?

Hela familjens favoriter Pettson och Findus kommer till Vänersborg. I föreställningen brukar det vara nästan lika många vuxna som barn i publiken. Vi hoppas att både stor och liten ska vara med och sjunga av hjärtats lust till Sven Nordqvists välkända och älskade berättelser. På scen som Pettson ser vi den porträttlika Sven Hedman och Fanny Wistrand som den spralliga Findus.

Familjelördag erbjuder även besök på Vänersborgs museum. Där pågår blomjakt i montrarna och tipsrunda för barnen. I Konsthallen visas utställningen Sommarsalong och i bibliotekets barnhörna går det som vanligt bra att läsa böcker och pyssla.

Familjelördag i Kulturaxeln är en del av Sommarscen 2019.
Kl.11.00–13.00 hälsas alla välkomna! Pettson & Findus föreställning spelas i Plantaget kl. 12.00. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se