Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-10-28

Filmfestival 31 oktober - 3 november

Passa på att se gratis närproducerade filmer! Världssuccén Hon dansade en sommar är en av dem. Biljetter hämtas på biblioteket.

Film i Väst och Vänersborgs kommun bjuder på närproducerad film!

På torsdagen 31 oktober är temat äldre filmer. Gamla tiders Vänersborg inleder filmfestivalen samt dramafilmen Hon dansade en sommar, som baseras på boken Sommardansen som skrevs 1949 av författaren Per Olof Ekström från Gestad. Filmen blev en stor skandalsuccé såväl i Sverige som internationellt och fick många priser. Det är en av de mest sedda filmerna i världen.

På fredag 1 november till söndag 3 november är temat filmer som spelats in i Vänersborgs kommun. Film i Västs filmer som visas under helgen är Linas Kvällsbok, Storm, Halvdan Viking, Bröllopsfotografen, Tjenare Kungen! och Ted - För kärlekens skull.

Filmfestivalen är i Stora biografen som är den näst äldsta biografen i Sverige. Det är fri entré till samtliga filmer, men biljetter måste hämtas på biblioteken i Vargön, Brålanda, Frändefors och Vänersborgs stadsbibliotek. Biljetterna för helgens filmer måste hämtas före helgen eftersom biblioteket i Vänersborg har stängt på lördag på grund av Allahelgonahelg. Det är begränsat antal platser.

Affisch med information om filmfestivalen (, 2 MB)

Varmt välkommen till en mysig filmhelg i höstmörkret!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se